Най-големите фирми, поддоставчици за автомобилостроенето, спират работа, алармираха от Асоциацията

...
Най-големите фирми, поддоставчици за автомобилостроенето, спират работа, алармираха от Асоциацията
Коментари Харесай

Редица заводи у нас спират работа

Най-големите компании, поддоставчици за автомобилостроенето, стопират работа, сигнализираха от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Русенският цех " Линамар България " ( " Монтюпе " ) заяви, че стопира работа от 30 март до 10 април.

В другия русенска компания " ВИТТЕ Аутомотив " от 16 до 20 март са в отпуск 30% от работещите, а от 23 до 27 март - други 30%. От 30 март ще спре работа цялото произвеждане, като към този момент спирането е оповестено за две седмици.

Причините са спрени производствата на европейските автомобилопроизводители и снабдители, а въпреки това - невъзможността за обезпечаване сигурността на работещите (безопасен превоз, дистанции сред работните места и т.н.). Ръководството на компанията е обезпокоеното, че китайските поддоставчици възвръщат производството си, а конкурентните поддоставчици от Мексико не са спирали работа и българската фабрика да бъде изместена от мексиканците е доста огромна.

Друга основна компания, поискала анонимност, краткотрайно стопира работа напълно в двата завода за две седмици - заради въведеното изключително състояние и краткотрайното прекъсване на производството в заводите на клиентите им.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР