Най-големите държавни военни заводи продължават да влошават резултатите си към

...
Най-големите държавни военни заводи продължават да влошават резултатите си към
Коментари Харесай

Държавните военни заводи продължават да влошават резултатите си

Най-големите държавни военни фабрики не престават да утежняват резултатите си към края на септември, откакто още през първото тримесечие беше регистриран спад. Това демонстрират докладите на Вазовските машиностроителни фабрики (ВМЗ) и " Авионамс ". По-слаби продажби регистрира и търговецът " Кинтекс ".
ВМЗ
С повече от една четвърт понижават приходите на сопотския ВМЗ, който създава противотанкови снаряди, авиационни ракети, боеприпаси, взриватели и други От компанията регистрират понижение на търсенето на специфична продукция на пазара и по-ниски цени. Това изяснява и по-малките разноски за материали, които се намаляват с към 25 млн. лева До края на годината заводът чака контракти за към 50 млн. лева

От отчета на управлението излиза наяве, че пандемията се е отразила на сдружението най-много като е забавила приемането на създадените произведения. Това се вижда и от нарастването на продукцията на склад с повече от 150%. През тази година доста понижава делът на износа посредством локален контрагент за сметка на директните продажби в чужбина.
Реклама
Задълженията на компанията се намаляват с 58 млн. лева по отношение на края на предходната година, което се дължи най-вече на понижението на част от дължимия дял на едноличния притежател - Държавната консолидационна компания. С 40 млн. лева от сумата през април беше повишен капиталът на ВМЗ.
" Авионамс "
Пловдивският авиоремонтен цех " Авионамс " също свива приходите си с 27%. Намалената активност се вижда и в спада на разноските за първични материали и материали с близо 3 млн. лева От компанията регистрират по-слаби приходи от контрагенти, само че краткосрочните вземания от клиенти и снабдители се усилват повече от четири пъти до 6.3 млн. лева Печалбата на компанията за деветмесечието се срутва със 70%.

Макар и официално предадени, на практика недостъпни са финансовите резултати на оръжейния търговец " Кинтекс ", който през тази година постоянно бави оповестението на докладите си. От междинния отчет, оповестен в осведомителната система на Агенцията за обществените предприятия и надзор, се вижда, че приходите се свиват с 38%. Самият финансов доклад обаче не се отваря.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Иглика Филипова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР