Най-големите данъкоплатци като физически лица са внесли общо 21.283 млн

...
Най-големите данъкоплатци като физически лица са внесли общо 21.283 млн
Коментари Харесай

7 милиона лева данък е платил българин като физическо лице

Най-големите данъкоплатци като физически лица са внесли общо 21.283 млн лв., като едно от тях има принос за държавната хазна от повече от 7 милиона лв. налог.

Вероятно приходът на физическите лица е към 10 пъти повече, защото данъкът е закрепен на 10%. Все отново законът дава право на физическите лица на свободна специалност да приспадат 25% разноски преди образуването на плоския налог. Разбира се финансови специалисти споделят, че има разнообразни вариации, като един от тях е при положение с авторски права – тогава приетите разноски са в размер на 40% от приходите.

Информацията за платените данъци е получена от Национална агенция за приходите по ЗДОИ, като не се дава повече информация за самоличността или бранша, от който са добити сериозните приходи. Единствено се знае, че и 10-те физически лица на доклад към Търговско дружество на НАП-София.

Сложната обстановка пък в Украйна и рецесията с торовете пък докара до влизане на производителя и търговец на торове Агрополихим АД в топ 10 на най-големи вносители на корпоративен налог.

Източник: lupa.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР