Най-доброто от сицилианската кухняСицилия е един много красив и романтичен

...
Най-доброто от сицилианската кухняСицилия е един много красив и романтичен
Коментари Харесай

Най-доброто от сицилианската кухня

Най-доброто от сицилианската кухня
Сицилия е един доста хубав и сантиментален остров, прочут със своето вино и вкусни специалитети. Използването на кайсии, захар, цитрусови плодове, сладки пъпеши, ориз, шафран, стафиди, индийско орехче, карамфил, черен пипер, карамел и канела с симптом за арабските въздействия от арабското владичество на Сицилия през X-XI век.

Установени са и въздействията на Норманс и Хоенстауфен.Голяма част от кухнята на острова предизвиква потреблението на пресни зеленчуци, като патладжан, чушки и домати, както и риба като риба звук, морска тресчица, морски костур, сепия и риба меч. В Трапани в извънредно западния ъгъл на острова северните африкански въздействия са ясни при потреблението на кус-кус, оповестяват от foodpanda. Ето и кои са най-популярните сицилиански специалитети, които би трябвало да опитате най-малко един път в живота си.

Антипасти- Стартите са значим аспект на сицилианската кухня. Обикновените сицилиански стартери включват капоната и гато ди патетът (вид картофено пюре и сирене).

Макку- сицилианска чорба приготвена с фава фас като съществена съставна част. Това е селска храна, която датира от антична история.

Спагети от рици- Сицилия е най-старото италианско и западно място, където пастата е част от локалната кухня, откакто е била обработвана в дълги и тънки форми. Спагетите от рици са приготвени с морски таралеж. Друг специалитет, изключително в Катаня e паста Alla Norma.

Аранчини- Аранчините са пържени топчета от ориз, нормално напълнени с рагу, доматен сос, моцарела или грах, и по-късно покрити с трохи самун.

Каноли- наложително пробвайте тези фунийки пълнени с рикота.

Бриоче- сладолед или различен замразен десерт, вид сорбе, поднесен с парче сицилиански самун. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР