Най-доброто лекарство за човека е човекът, гласи една поговорка. Ваня

...
Най-доброто лекарство за човека е човекът, гласи една поговорка. Ваня
Коментари Харесай

Мисия Здраве

Най-доброто лекарство за индивида е индивидът, гласи една сентенция. Ваня Василева се е нагърбила с тежката задача да бъде подобен човек. В своята процедура на състезател и бизнесмен тя е стигнала до извода, че придвижването е най-важният фактор, от който зависи нашето здраве. „ Чрез придвижване съумяваме да извадим доста хора от ямата на здравословните проблеми, в която са попаднали “, признава основателката на Дамски фитнес клуб „ Феерия “. Защо е трансформирала фитнеса в своя предприемаческа самодейност и за какво се е насочила съответно към дамската публика – това са въпроси, на които търсим отговор.

Отношението към спорта през днешния ден очевидно се трансформира. Преди 25 години съвсем няма фитнеси, в които дамата да е с приоритет. Ваня Василева в началото работи в разнообразни клубове, натрупва опит, построява свои визии и разбирания и през 2005 година поема риска да стане бизнесмен, „ хвърля се през глава “ и от този момент сама си е шеф.
Път
Ваня Василева се занимава от 3-годишна със спорт, тя е някогашен играч по волейбол и има над 10-годишна кариера. Завършила е Националната спортна академия, а след това в НСА е минала през разнообразни специализации, с цел да може професионално
Абитуриентски мъжки костюми
да построи програмата, по която през днешния ден работи. Тя е моторът и визионерът на Дамския фитнес клуб „ Феерия “.

Трябва да го има „ тихият вманиачен “, който да се наеме с ръководството на рискови хрумвания “, признава тя.

И не стопира да зарежда с възторг екипа си, само че и да предизвиква клиентите си към непримиримост и неизменност.
Фокус
Интересът на дамите към спорта пораства, само че статистиките за физическата ангажираност от деца до възрастни остават печални. Дамите остават най-слабо дейни.

От 2005 година насам вървим с темпото на огромната смяна. Надградихме квалификацията си. Разширихме модела на работа с разнообразни средства, за което трябваше да увеличим познанията и просветителния си ценз. Неуморни са търсенията ни за средства и методики на работа, с които да променим тялото на една дама освен в естетически проект, само че и в здравословно отношение. Фокусът ни е главно върху възрастовата категория от 30 до 55 години “, изяснява Ваня Василева.

Работи се върху отношението към храненето и придвижването. Но не поради суетата, а поради осъзнатата нужда на дамите да са здрави.
От персонален опит
Преди 8 година Ваня се оказва

пациент, който би трябвало да се оправи със здравословно затруднение. Това става крайъгълен камък за нея. Така стига до извода, че в случай че успееш да изградиш табиет да поддържаш себе си в добра физическа форма, променяш структурата на тялото си и успяваш да се пребориш със съпътстващите болести. В своята процедура тя открива, че при дамите сред 30 и 55 години нараства броят на засегнатите от метаболитни болести. В огромна част от случаите това е разследване както от неналичието на задоволително придвижване, само че и от метода на хранене. Все повече стават дамите с наднормено тегло, което се отразява на работата на тяхната ендокринна, сърдечно-съдова, нервна и лимфна система.
Учителят и ученикът
В първите години Ваня Василева доста мъчително приема, в случай че някоя дама, постигнала добра форма след дълги старания, в един миг се съобщи. Сега гледа от различен ъгъл и счита, че всичко е въпрос на приемане и мощ на всеки, че здравето най-много е персонална отговорност и личен избор: „ Учителят се намира, когато ученикът е подготвен. Но от време на време учителят идва, когато ученикът не е в цялостна подготвеност. Тогава учителят даже да го поведе по пътя, ученикът може да не продължи

самичък нататък. Има неща, които мнозина считат за невъзможни, само че експерти като нас съумяват да им покажат, че задачата е допустима “.
Дистанцията сближава
В пандемийното време с клуба се свързват дами, които преди години са се открили да живеят в чужбина. Връзката е била прекратена, само че те преоткриват хората, които са им били потребни с грижата за положителното здраве. Ваня първо била уверена, че тренировките не може да стават онлайн, ползата от дами отвън София обаче трансформира настройката ѝ. Тя търси по какъв начин да модифицира работата си, с цел да се реализира резултат, сходен на този, когато се тренира на място във фитнеса.
По-силни
Бизнесът на фитнесите е измежду най-засегнатите в пандемията. И „ Феерия “ съвсем не работи през 2020 година, само че за разлика от други техни сътрудници не приключва своята процедура. Предлагат онлайн тренировки на хора, които не желаят да се обездвижат, и на такива, които имат потребност рехабилитацията им да продължи. Като магарето, попаднало в дълбока дупка в пустинята, на което му наливали вода и то ритайки с крайници, съумяло да си направи стъпала и да излезе, по този начин и „ Феерия “ не се поддава на

обезсърчение, а намира своя нов път.

Кризата ми предложи опция да изляза отвън зоната си комфорт и да погледна своя бизнес от различен ъгъл “, признава Ваня.

В това най-трудно време тя проумява, че споделената отговорност е по-лека и в една от дейностите притегля съучастник, въпреки и преди да е работила с екипа си като екипен състезател.
Изключенията вършат правилото
Преди години единствено за четири месеца се оправят с наднорменото тегло на дете на 16 година, което тежи 109 кг. Стигат до 75 година За подобен триумф са нужни доста старания и воля.  Но както всички други качества, по този начин и волята се построява и развива, уверена е Ваня. „ Феерия “ работи главно с дами, само че се появяват и мъже, които търсят решение на съществени проблеми. Техният брой е едвам удостовери правилото, че клубът е главно женски. Кирил, да вземем за пример, е пациент от 6 година насам. Родителите му търсят помощ, откакто той претърпява сериозна черепно-мозъчна контузия. Сега е постигнал доста усъвършенстване и автономия, каквато в самото начало била напряко немислима. Този млад мъж е образец за подражателство, който може да въодушеви и други хора с проблеми да не губят

борбата, още преди да са я почнали.
Танц за двама
Отговорността да работиш с хора с проблеми е тежка, само че пък резултатите обнадеждават: „ Аз съм индивидът, който се пробва да покаже на пациентите и клиентите, че „ Феерия “ не е магическото лекарство, а е подкрепящият треньор, който направлява, само че и изисква от всички, поели по пътя на смяната. Този „ танц “ се играе от двама. Удовлетворението от положителните резултати си коства “.

Ваня Василева има вяра, че който избави един човешки живот, избавя цяла галактика, и с екипа си не престава още по-уверено напред в своята задача „ Здраве “.
Текстът е част от бр. 112 на сп. „ Икономика “. Публикува се в Economic.bg по силата на партньорско съглашение сред двете медии.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg