Най-добрият шофьор е онзи, който стига жив, отбеляза Диана Русинова

...
Най-добрият шофьор е онзи, който стига жив, отбеляза Диана Русинова
Коментари Харесай

Пътни експерти: Поведението на шофьорите и непознаването на правилата са сред основните причини за инциденти

" Най-добрият водач е оня, който стига жив ", означи Диана Русинова от Европейски център за транспортни политики в " Денят стартира ". Заедно с автомобилния играч Димитър Илиев разясниха контрола по пътищата, държанието на водачите и ситуацията за придвижване през днешния ден, когато се чака претрупан трафик след Великден.

" Безопасното шофиране допуска, че би трябвало да предвидим задоволително време, да помислим за това от кое място ще минем и най-много да имаме самообладание ", акцентира Диана Русинова.

Според нея натоварването по пътищата няма да е същото, както в петък, защото някои ще се прибират през днешния ден, други в четвъртък, трети - в неделя.

По думите на автомобилния играч Димитър Илиев главният проблем за сигурността по пътищата се състои в държанието на водачите в колите.

" Основен проблем сега е казусът с разсейването, живеем с илюзията, че до момента в който караме, можем да напишем един SMS ", означи той.

И двамата пътни специалисти означиха, че е належащо рационално самоограничаване на водачите - освен писането в телефона, само че и говоренето по него, до момента в който карат.

Проблем е и дистанцията, която съблюдават водачите, с цел да се избегнат произшествия. Димитър Илиев уточни, че сега се създават технологии, в които колите натискат спирачката преди индивидът да може да реагира, с цел да се спести това време за реакция, което човек има, с цел да реагира.

По мотив другата сигнализация на пътя и по-конкретно при правата за Костенец след Ихтиман, Диана Русинова разяснява: " Оказа се, че в България няма институция, която да е в положение да се пребори с неприятната организация на придвижването, да е в положение да накаже тези производители, които създават подправени пътни знаци ".

Проблем по думите ѝ е и това, че хората всеобщо не познават разпоредбите. Димитър Илиев още веднъж акцентира, че е доста сериозен казусът с пътната сигурност и на него не се обръща задоволително внимание най-много от водачите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР