Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се завърна в България за

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се завърна в България за
Коментари Харесай

Гришо потвърди за раздялата с Никол: Тази година не съм мислил за любов, нямам половинка

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се завърна в България за няколко дни след края на сезона. След последния си шампионат за 2019 година някогашният номер 3 в света отиде на отмора в Исландия с родителите си.

„ В Исландия беше доста друго. Решихме за първи път да създадем такова премеждие с родителите ми, беше неповторимо. Всяка една година гледаме да си създадем отмора единствено ние тримата, да прекараме време дружно, защото програмата ми е доста натоварена. Бях оставил телефона встрани, искахме да прекараме малко време в разнообразни завършения. Всяко едно прекарване беше друго от другите. “, съобщи Гришо пред Би Ти Ви.
„ Винаги гледаме да имаме два-три дни единствено за нас. Когато сме дружно, си приказваме за нещата, които сме пропуснали. Споделям с тях, само че те от време на време се въздържат от препоръки. Винаги виждам да взема нещо от тях, те са ми дали толкоз доста. Повече ги следя, в сравнение с да желая препоръки. “
„ 10 години към този момент съм в тура, имах положителни достижения като цяло, само че мога доста повече. Тази година се контузих първоначално, което не беше добре за мен, само че това е спортът. Когато си вътре е доста мъчно да погледнеш извън, по тази причина задавам въпроси на хората към мен, на околните, с цел да знам по какъв начин ме виждат. “

„ Когато бях 78-и въобще не си мислех, че мога да завърша годината по този метод. Плюсът в тениса е, че имаш всяка последваща седмица. Два шампионата обърнаха цялата година и приключих на едно положително равнище. Надявам се, че повече няма да има такива спадове, само че в спорта не си застрахован “, добави международният номер 20.

„ Мотивират ме работата, дисциплината, даже когато бях 78-и. Тогава беше още потрудно, тъй като всеки мач ти се коства като безкрайност. Понякога получаваш попътен вятър и в края на годината бях доста благополучен от това “.

„ Когато лежах в болница и бях 4-5 седмици встрани, имах моменти на негативизъм. Дори при най-позитивните хора имат моменти на негативизъм. Тяхната мощ е, че намират позитивизъм в този негативизъм. Събуждаш се и започваш отначало “.

„ Имах поддръжка от обичаните хора, само че и държах една отдалеченост. Така всеки ден ставах все по-близък със себе си, тъй като влезеш ли на корта си самичък. Тази година научих повече неща отвън корта, в сравнение с него. Трябваше самичък да върша неща, които нямат нищо общо със спорта “.

„ Станах по-търпелив. Винаги съм себе си, просто от време на време съм по-емоционален. Играта в днешно време е доста ментална, не желая да укривам страстите си, а да бъда себе си. “

В момента Димитров търси верния треньор: „ Не би трябвало да оставяш никой да управлява играта и мислите ти. В момента, в който някой пробва да те остави като птичка в клетка, това е най-лошото, което може да се случи на един играч. Трябва да си свободен и да твориш. “
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР