Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се завърна на червените кортове

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се завърна на червените кортове
Коментари Харесай

Григор Димитров: Приоритетът ми е да се представя добре на клей

 Григор Димтров още веднъж не съумя да се опълчи на Рафаел Надал  Григор Димитров: Страхотно е да си бъда вкъщи (видео)
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се завърна на алените кортове в Барселона след цели 5 години спиране. Той обаче не е обезпокоен и още веднъж се усеща като вкъщи си.

Причината е, че в красивия испанския град хасковлията тренира първоначално, а на шампионата в Барселона за първи път получава уайлд кард и то още 16-годишен.

" Отново съм тук и изникват толкоз доста приятни мемоари. На процедура прекарах юношеските си години тук. Сега се връщам към същите кортове, на които упражнявах, града, в който живеех, като дете. Помня, че на този шампионат получих първия си уайлд кард. Чувствам положителна страст и съм подготвен още веднъж да се състезавам.



Нещата се развиват в вярната посока. С всеки мач се усещах все по-добре, движех се добре по корта. Това са най-важните неща, когато играеш на клей. Останалото е доста здрава борба и когато стане напечено, би трябвало да си подготвен.

Искам да се показва добре на клей. Това е приоритет номер 1 сега. Мисля, че предходната година се показах добре, само че не задоволително. Не бях задоволен.

Усещам, че мога да реализира по-добри резултати на клей. Израснах на тази настилка. Мога да играя добре и да се показва добре на нея. Надявам се, че ще го покажа в идващите седмици ", сподели Димитров.

Димитров чака през днешния ден да разбере името на своя пръв противник за конкуренцията в Барселона. Той ще срещне французина Жил Симон или беларуския квалификант Иля Ивашка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР