Най-добрият мач от четирите си гостувания в турнирите през тази

...
Най-добрият мач от четирите си гостувания в турнирите през тази
Коментари Харесай

Лудогорец започна подобаващо

Най-добрият мач от четирите си гостувания в шампионатите през тази акция. Това е безспорният извод от представянето на Лудогорец на стадион " Фатих Терим ". Срещу на хартия най-силния противник до момента зелените демонстрираха, че не са чак толкоз безпомощни на открито, както изглеждаше против Жалгирис, Беер Шева и Судува. Само в първите 10-15 минути цареше цялостен безпорядък и изглеждаше, че гостите ще хапнат тройка без гарнитура още до края на полувремето. След това орелът полетя и сподели, че знае и е теоретичен да си съперничи с огромни имена. И да играе порядъчен, европейски футбол, като постоянно стига до противниковата врата. Доста по-често, в сравнение с да вземем за пример националния ни тим. Да резервира своя фирмен футбол за Лудогорец е не по-малко значимо, в сравнение с да излезе от групата. Едното зависи единствено от клуба, другото и от събитията.

 Точка за Лудогорец в Турция, звездният Башакшехир не е нищо изключително!
Точка за Лудогорец в Турция, звездният Башакшехир не е нищо изключително!

Три съществени пропуща за българския тим

Големият боязън от Басакшехир се оказа изцяло безпочвен. Не тъй като турците са слаб тим, подобен извод не може да се направи единствено от 90 минути. По-скоро те бяха прочувствено изчерпани от трагичната си победа над Фенербахче в неделя. Онзи мач в действителност бе популярен за тях, до момента в който този с Лудогорец бе предназначен да премине делнично. Да, само че с опита, който имат момчетата от Разград, не мога да бъдат бити на ходом. И това се видя на терена. На първо четене е елементарно да се постави присъда върху имена като Адебайор, Клиши, Инлер, Емре и те да бъдат вкарани в категорията издухани флигорни. Със сигурност не са това, което бяха, и по тази причина са стигнали до от другата страна на Босфора. Но там е и огромната звезда на Лудогорец, до неотдавна единствената им трансферна горделивост - Кайсара. При всички положения обаче Басакшехир може да покаже друго лице в идващите си мачове, когато прочувствената обремененост отпадне. От тази позиция Лудогорец завоюва ненадейно от програмата в групата, само че би трябвало наложително да надгради.

 Снимка 312663

Точка е по-добре от нула точки, само че в идващите три дуела би трябвало да бъдат извоювани най-малко още най-малко 4, с цел да се върви в добър темп. И няма да е изненада, тъй като до началото на ноември предстоят две семейства. Точно против Хофенхайм и Брага ще се види дали равенството в Истанбул е било единствено положително начало. И дали поставената цел, от която, да си признаем, зависи и оставането на Димитър Димитров след декември в Разград, ще бъде изпълнена.

За да се реализират победи и триумфи, е значимо да има и игра на терена. Коментарът за видяното на стадион " Фатих Терим " може да е позитивен. На първо място поради проявената храброст от страна на Херо да направи генерални промени в тактиката тъкмо за този дуел. Наложената като единствена и неповторима скица 4-2-3-1 бе изменена революционно от Херо с вкарването на Горалски като трети опорен халф. Пускането на човек със статут на твърда запаса като Жоао Паоло на мястото на свещената крава Кешерю също бе знак, че в Разград съставът към този момент няма се реди от тарторите, а треньорът ще има само правото на целувки и поздравления. Видно е, че Херо поема сериозен риск да сложи нещата по резонния метод. Треньорът да взема решенията и да си носи следствията. Едно е ясно, Херо прави смели опити да наложи своята игрова визия. А тя много опонира с визиите на виновните фактори в Разград, които, кой знае за какво, са изцяло уверени, че Лудогорец може да играе единствено и само атрактивен футбол.

В никакъв случай представянето в Истанбул не може да се обсипе със суперлативи, даже и да бе реализирана победа. А тя беше безусловно на една ръка разстояние и нямаше да бъде инцидентна и незаслужена. На процедура турците сътвориха единствено едно действително състояние за гол, до момента в който гостите имаха две стопроцентови благоприятни условия. Но някак представянето бе на талази. Много неприятно начало, по-късно мощни 15 минути. И по този начин с обособени положителни интервали до края. Лудогорец оставяше самодейността и владеенето на топката на домакините съвсем без опозиция. 64 на 36% във владеенето на топката би трябвало да значи много съществено домакинско предимство. Но надмощието на Басакшехир се оказа мнимо, а двойното им преимущество в голови опити и пасове в действителност не означаваше безусловно нищо като реализация. Малко тимове могат да си подадат 616 пъти, без от това да произтече някакъв сериозен футбол. Но Басакшехир го направи по най-умелия метод. Така че да не причинят никакви главоболия за съперника.

 Снимка 312659

Лудогорец стартира добре и най-малко резервира интригата до идващия мач с Хофенхайм. След като германците изгубиха вкъщи от Брага, той става съдбоносен за класирането и некласирането в групата. Така че имаме обезпечено представление за 28 септември.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР