Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, за трети път вижда

...
Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, за трети път вижда
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Медведев със сет превес срещу Гришо на полуфинала

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, за трети път вижда прекомерно ясно край от Големия шлем. Стигаме до 6-и против 7-и септември, когато Гришо ще мери сили против поставеният под №5 в света Даниил Медведев в спор за място на финала на US Open 2019. Едно от най-хубавите неща е, че срещата ще започва в един от най-големите български празници - 134-а годишнина от съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Времето над Ню Йорк е неприятно и вали дъжд, което прави по този начин, че "Артър Аш " е със затворен покрив и изискванията на корта ще са като в зала.

Срещата няма да започва по-рано от 23,00 часа българско време, а се чака централния корт на „ Флашинг Медоус” – Артър Аш, да бъде претъпкан до краен лимит за първия полуфинал за вечерта. Преди него пък ще се изиграе финалния мач на двойките при мъжете. Сайтът GONG.BG ще направи всичко, с цел да ви осведоми за всичко, което се случва на най-голямата тенис сцена на Земята.

Срещата в развиване може да следите по-надолу в текста

Григор Димитров - Даниил Медведев 5:7(5)

Сет 2:

Сет 1:

Тайбрек: Григор започва прелестно тайбрека, откакто вкара възхитителен собствен сервис, след което пристигна стоп-воле от мрежата, което разочарова руснака. При първия сервис на Медведев Гришо бе нападателен, само че за жалост форхенда му спря в мрежата - 1:2 за българина. С неверно оборване и сгрешен форхенд от главната линия руснакът взе превес с един мини-пробив. Медведев самичък върна пробива си актив, откакто направи петата си двойна неточност. За страдание при последвалото подаване Григор направи първата си двойна неточност в сета, и то във допустимо най-неподходящия миг. Все отново второто подаване направи по този начин, че Медведев пресили форхенд от главната линия и резултатът стана 5:4 за руснака. Нервите продължиха с оказването на заплашителен напън върху двамата и Медведев сбърка - 5:5. Удобна топка за Григор, само че вместо да приключи разиграването направи по този начин, че я спря в мрежата - сетбол за Медведев. За страдание сетът завърши безславно за нашия тенисист и сетът отиде в сметката на руснака.

6:6 Григор върна ниско топката при първия севрис на Медведев, само че височината на руснака в този случай не оказа помощ и той прати топката в мрежата. Последва брутално добър сервис от Медведев за 15:15. Григор нападна със злокобен форхенд към крайната линия, само че Медведев някак върна кълбото в полето на българина и я залепи на линията, с цел да поведе - 30:15. Димитров продължи да бъде нападателен от главната линия, само че за негово страдание прелестен удар излезе навън. Григор нямаше право да оспорва повече отсъждания на съдията, което бе неприятно за него в този момент. Дойде двойна неточност, която бе четвърта в мача от руснака - 40:30 и с безогледно деяние Медведев прати топката навън за 40:40. Димитров стигна до мачбол след серия от неточности на №5 в света. Медведев достави сервиса на своя втори сервис и с съвършен втори удар в разиграването изравни. Видяхме и сервис с 202 км/ч за руснака, само че Григор направи по този начин, че резултатът отново бе еднакъв, само че за жалост с непредизвикана неточност Гришо с мрежата прати топката навън.

6:5 Григор продължи с опустошителните си сервиси, което направи руснака беззащитен на най-голямата тенис сцена. С прелестен сечен-сервис нашият тенисист направи по този начин, че си обезпечи най-малко тайбрек в първия сет от мача.

5:5 Макар за прощален път да имаше проблеми с пласирането на първия си сервис, Медведев разчиташе доста на своето второ подаване, което му донесе в последна сметка необходим триумф в десетия гейм.

5:4 Нулев гейм за Григор Димитров в деветата част, откакто сервирането му бе чудесно и с лекост "сгази " съпротивата на родения в Москва съветски тенисист.

Легендата в ските - Линдзи Вон, гледа онлайн дуела сред българина и руснака.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР