Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг
Коментари Харесай

Григор Димитров най-накрая победи

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на шампионата в Лос Кабос (Мексико). Григор записа победа със 7:6 (4), 4:6, 7:6 (5) против американеца Стив Джонсън, който е 94-и в света. Успехът пристигна доста мъчно и с изявите си българинът изнерви почитателите си, защото беше на път да загуби извоюван мач, откакто водеше с 5:2 в третия сет и позволи равнене. С днешния си успех хасковлията постави край серията от четири следващи провали и три поредни отпадания в първия кръг. Следващият противник на Димитров ще бъде аржентинецът Гуидо Пея, който е подложен под №2 в главната скица.

Първи сет
Началото на мача не беше в интерес на Григор Димитров. Българин беше продънен още в първия си сервис-гейм и по този начин се оказа догонващ при 0:3. Григор обаче върна пробива в деветия гейм за 4:5, а по-късно завоюва подаването си и изравни за 5:5. Така се стигна до тайбрек, в който българинът сподели по-добра игра. Той получи три сетбола, като завоюва първата част при втората си опция и 7:4 в тайбрека.

Втори сет
В този сет играта беше извънредно равностойна. Всеки от двамата тенисисти печелеше подаването си. Ключов тук се оказа деветият гейм, когато Стив Джонсън направи пробив в доста значим миг и поведе с 5:4. След това американецът завоюва подаването си, а с това изравни и резултата в мача на 1:1.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР