Най-добрият български тенисист Григор Димитров изрази задоволство от представянето си

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров изрази задоволство от представянето си
Коментари Харесай

Гришо: Грешка ще е да се концентрирам върху силните страни на Надал

Най-добрият български тенисист Григор Димитров изрази удовлетворение от представянето си при успеха над белгиеца Давид Гофен с 6:4, 7:6(5) на шампионата от сериите "Мастърс " на алените кортове в Монте Карло.

Димитров навакса пасив от 1:5 гейма във втория сет и за първи път в кариерата си доближи до полуфиналите, където в събота ще се изправи против 10-кратния първенец и лидер в международната класация Рафаел Надал (Испания).

"Мисля, че през днешния ден направих доста от нещата по-добре спрямо предходните дни. Започнах мача по-силно, сервирах по-добре. Но в това време, това е клей, всичко може да се случи. Винаги е хубаво да има борба, която да спечелиш. Изоставах съществено във втория сет, само че стигнах до поврат. Това е позитивната страст, че си преодолял съществено затруднение. Има отмалялост, само че от днешния мач мога да извлека доста позитиви ", разяснява Димитров. Хасковлията е постигнал единствено една победа в 11 мача до момента против защитаващия купата си Надал, който има 66 триумфа в 70 срещи в Монте Карло и за 13-и път ще играе полуфинал.

"Със сигурност той е любимецът. Той има невероятни достижения тук. Рафа е най-хубавият състезател на клей. Но това няма да ме обезкуражи. Напротив, желая да изляза на корта в събота и да покажа моята игра. Едно от неверните неща, които можеш да направиш преди мач против Надал, е да се концентрираш главно върху неговите мощни страни. За мен по-важно е да мислиш за своята игра, без значение от противника, да бъдеш изобретателен на корта. Това е ", сподели Димитров. Надал разгроми Австриеца доминик Тийм на четвъртфиналите през днешния ден с 6:0, 6:2, като продължи впечатляващото си показване.

Испанецът е дал на съперниците си единствено 11 гейма в трите си изиграни мача до момента. "Рафа още веднъж сподели най-хубавата си игра. Той постоянно го прави на тази настилка. Не бих го нарекъл стресиращо. Просто той се усеща доста удобно на алено. Винаги съм имал компликации против него. Това не ме плаши. Ако нещата не се развият в моя изгода, най-малко ще имам опция да науча още нещо, което може да ми помогне в идващите мачове ", съобщи Димитров.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР