Най-добрият български състезател в скока на височина в момента Тихомир

...
Най-добрият български състезател в скока на височина в момента Тихомир
Коментари Харесай

Тихомир Иванов спечели купата за най-добър атлет на турнир Академик след 2.25 м

Най-добрият български играч в скока на височина сега Тихомир Иванов (Берое – Ст. Загора) стартира чудесно 2021 година. Финалистът от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година завоюва първото място на 50-ото юбилейно издание на интернационалния атлетически шампионат “Академик” с резултат от 2.25 метра. Възпитаникът на Георги Гетов се оправи с тази височина от първи опит, откакто преди този момент скочи 2.22 м от втори опит.

Иванов не пожела да продължи на последваща височина, защото самият той разгласи преди надпреварата, че за него това ще бъдат подготвителни скокове. Личният връх на плевенчанина в зала е 2.28 м.

С резултата си от 2.25 м през днешния ден Иванов заслужи и наградата за най-хубав спортист при мъжете на шампионат “Академик”, откакто достижението му беше най-силно от всичките при мъжете със събрани 1135 точки по сравнителната таблица на Световната атлетика.

Най-добра атлетка при дамите на шампионат “Академик” е гъркинята Мария Гату, която завоюва спринта на 60 метра при дамите със 7.35 секунди.
Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР