Най-добрият български гимнастик за всички времена Йордан Йовчев направи първа

...
Най-добрият български гимнастик за всички времена Йордан Йовчев направи първа
Коментари Харесай

Йовчев направи първа копка на стрийт фитнес в Благоевград

Най-добрият български гимнастик за всички времена Йордан Йовчев направи първа копка на следващия състезателен план, който ще бъде осъществен в Благоевград. Церемонията се организира през днешния ден в парк „ Македония ”, където ще бъде една от трите стрийт и крос фитнес площадки. Многофункционалното оборудване ще бъде построено на повърхност от 110 квадратни метра. Другите две площадки ще са с повърхност от по 49 квадратни метра, те ще са в парк „ Даме Груев ” и в парк „ Бачиново ”. Общата стойност на плана е 72 000 лв.. За триумфа на начинанието и за здравето на всички водосвет отслужиха свещеници от благоевградския катедрален храм „ Въведение Богородично ”. Сред присъстващите на церемонията бяха още националният представител Даниела Савеклиева, вр. и. д. кмет Иво Николов, заместник-кметовете Христина Шопова, Зорница Кралева и Емилия Тунева, както и Марио Богданов, вицепрезидент на Световната федерация по таекуондо.

Парк „ Македония ” ще бъде освен дом на международната музика, само че и дом на спорта. Тук към този момент има зала за упражняване на таекуондо и бокс. Новата стрийт площадка ще се употребява от всички спортисти и гости. Те ще са за подготовка и осъществяване на надпревари и шампионати от национално и европейско равнище.

„ Изказвам признателност на община Благоевград за отношението към спорта, за всичко, което се прави за развиването на всеобщия и елитния спорт, с цел да живеем всички доста по-добре. Радвам се, че гимнастиката се развива с цялостна мощ в Благоевград ”, съобщи Йордан Йовчев.         

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР