Най-добрите готвачи на България ще правят ястия от френската и

...
Най-добрите готвачи на България ще правят ястия от френската и
Коментари Харесай

Супа от трюфели и родопски пататник ще правят претендентите за Националната кулинарна купа 2018

Най-добрите готвачи на България ще вършат ястия от френската и българската кухня в конкуренцията за Националната кулинарна купа 2018. Тя ще се организира на 20 и 21 април в Международен панаир Пловдив.

Очаква се над 130 майстори да показват своите умения в най-голямото кулинарно съревнование у нас. То към този момент е интернационално, тъй като има мощно наличие от чужбина и измежду участниците, и в журито, оповестиха от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), която провежда събитието.

Най-оспорвана ще бъде конкуренцията в категориите „ Кулинарен тим “ и „ Най-добър готвач “. В първия раздел тематиката е „ Иновация - трактовка на известни френски ястия”, а кандидатите би трябвало да сготвят чорба от трюфели, пъдпъдък с грозде и коняк, лимонен тарт с меренг. Кандидатите за самостоятелна шампионска купа ще работят по тематиката „ Модерна класика – българска история “ и ще показват лични вариации на родопски пататник и ядене от агнешко месо. И в двете категории ще има кръг „ Черна кутия “, в който участниците ще покажат креативност. Те на момента ще измислят какво да сътворят с продуктите, които ще получат на старта.

Публиката още веднъж ще види атрактивните надпревари за най-умел сладкар и пицар, за филетиране на риба, за опити с телешко, за потребление на паста. Журито ще преценя оригиналността, усета и оформлението на ястията. Правилата са доста прецизни, защото се ползват международните критерии, обясниха от БАПГ. В комисиите са включени известни готвачи, сладкари и преподаватели по кулинарни изкуства от страната и чужбина.

Основен акцент в Национална кулинарна купа 2018 ще са шампионатите за купите „ Най-добър млад готвач”, “Най-добър млад хлебар,сладкар”, “Най-добър млад сервитьор “, обявиха от БАПГ. Те са част от Панорамата на професионалното обучение, която се провежда от Министерството на образованието и науката и ще се състои на 20 и 21 април в Международен панаир Пловдив.

В десетото издание на Панорамата ще се показват над 350 възпитаници от цялата страна. Предвидени са надпревари по специалности - озеленяване и цветарство, фризьорство и гримьорство, фешън дизайн, произвеждане на мебели и керамика, строителство, приложна електроника, и конкурс за най-хубава бизнес концепция. Участниците ще покажат своята подготовка и умения, както и резултатите от дуалната система на образование.

На фотографията: Най-голямото кулинарно съревнование в България още веднъж ще събере изявени готвачи, сладкари и пицари в Международен панаир Пловдив на 20 и 21 април 2018 година
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР