Най-добрата виолистка на нашето време Табеа Цимерман партнира на Софийска

...
Най-добрата виолистка на нашето време Табеа Цимерман партнира на Софийска
Коментари Харесай

Най-добрата виолистка на нашето време Табеа Цимерман партнира на Софийска филхармония

Най-добрата виолистка на нашето време Табеа Цимерман партнира на Софийска филхармония
На 18 декември в зала „ България “ звездата ще показа Концерт за виола и оркестър на Уилям Уолтън под диригентската палка на Александър Земцов. В програмата ще прозвучат и фрагменти от първа и втора сюита на „ Ромео и Жулиета “ от Сергей Прокофиев, както и най-изпълняваната симфония на Пьотр Илич Чайковски – Симфония N4, оповестиха от Софийската филхармония.

От дълги години Табеа Цимерман се подрежда измежду огромните музиканти на нашето време, приета за най-хубавата виолистка в света през днешния ден. Тя е постоянен солист на фамозни оркестри като Берлинската филхармония, Оркестъра на Париж, Лондонския симфоничен оркестър, Израелската и Чешката филхармонии. Била е резидентен актьор на Ваймар, Люксембург, Хамбург, Бамбергските симфоници, Ансамбъл Resonanz, Museums-Gesellschaft - Франкфурт. Носител на доста влиятелни награди - музикалните награди на Франкфурт и Рейнгау, Културната премия на Хесен, премията "Паул Хиндемит" от Ханау, Международната премия на Музикалната Академия Чигиана в Сиена, ЕХО Класик и други Избрана е за Артист на годината 2017 от ICMA (Международна премия за класическа музика). Член е на борда на фондация „ Хиндемит ” в Блонау (Швейцария) и е представител на Германската фондация за детски приюти. Oт 2013 е ръководител на управителния съвет на Бетовеновия дом в Бон и под нейната закрила от януари 2015 Бетовеновата седмица в Бон се организира всяка година.

Огромният й репертоар обгръща най-ярките произведения от виоловия репертоар от всички столетия - Хайдн, Щамиц, Моцарт, Хофмайстер, Вебер, Берлиоз, Брух, Елгар, Рихард Щраус, Блох, Барток, Енеску, Мартину, Хартман, Хиндемит, Бритън и други

В София Табеа ще свири под диригентската палка на Александър Земцов. Той е измежду най-многостранно изявяващите се музиканти на своето потомство, получил самопризнание като солист, диригент, камерен реализатор и възпитател. Под неговата палка са свирили международно известни музиканти като Ларс Андерс Томтър, Миша Майски, Симон Тръпчески, Деница Лафчиева, Албрехт Менцел, Гордан Николич и Роман Симович. От 2017 той има извънреден контракт за записи като диригент с Toccata Classics, Лондон. Той учи в Музикалното учебно заведение за надарени деца „ Гнесини ” в Москва при Елена Озол. Продължава образованието си при Михаел Кугел във Висшето учебно заведение в Маастрихт и при Табеа Цимерман във Висшето учебно заведение „ Ханс Айслер ” в Берлин. Същевременно учи диригентство, посещава майсторските класове на Кирил Петренко, Юка-Пека Сарасте, Владимир Юровски, Курт Мазур, Василий Синайский и Лейф Сегерстам.

Билети за концерта към момента се намират на касата на зала „ България “, Ивентим, Изипей и Тикетсбг.

През месец декември билетите за всички концерти на Софийската филхармония се оферират с 30% отстъпка. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР