Най-добрата сладкарница в София Orsetti на бул.Дондуков №19 отвори филиал

...
Най-добрата сладкарница в София Orsetti на бул.Дондуков №19 отвори филиал
Коментари Харесай

ДА! Orsetti вече и на ул. Шишман, стана верига

Най-добрата сладкарница в София Orsetti на бул.Дондуков №19 отвори филиал на ул. Шишман № 20, сред ул. Гурко и ул. Иван Вазов, тъкмо до Билковата и Скаптобургер. И към този момент е верига. Заведението е по-малко, в сравнение с първото, каквито са всички търговски площи в централната махала, само че предлага безусловно всичко, което може да се откри и на Дондуков. Там се създават всички артикули за веригата – до един, пред очите на гостите, които могат да следят шоукукинга. Нищо не идва готово, нищо не е и полуфабрикат. Даже кроасаните.

Тук е най-хубавото тирумису в страната. Сервира се в чаша и с украса от ягоди и шоколад от горната страна за лукс. Тук са и останалите фирмени кремове, каквито не можете да опитате другаде – нещо манекенско, с не толкоз доста калории, в сезона на огромното ястие. Което е напълно целесъобразно във връзка с сладкишите – намаляващата дневна светлина изисква от нас да компенсираме за баланс на организма с приятни неща за ядене. Които в този съответен случай, с изключение на всичко друго, са и елегантни.

Тук са типично италианските сладкиши – каноли, кифли с крема пастичера и така нататък Тук са прелестните „ миньон “, които ние назоваваме петифури, леки хапки благополучие: от малиновите с шоколад – обичани на 19 минути, през Сахер и Опера, ягоди с шампанско до какви ли не още – с изключение на вкусни са и супер красиви в многочислените си багри. Тук са тортите – италиански и други европейски.
Тук са и солените неща – пица от италианско брашно и с качествени италиански артикули, кишове, дребни соленки от всевъзможен тип и темперамент.

След броени седмици настава и сезонът на коледните козунаци, които италианците вършат несравнимо, а в София – единствено Orsetti.

Всичко изброено отлично върви с по чаша просеко, или с прекрасен чай с ром, или с аперол (шприц или не шприц). И заведението го предлага.
Както и най-хубавото италианско кафе Illy.

Дизайнът е изискан в стила на веригата – с доста дърво за уют, дори с плетено мече – поради името в превод, със зеленина, обикновен и комфортен.

Всичко – от интериора до неповторимите предписания и осъществяването им, е дело на притежателите Георги и Деси – ученици на италиански университети, живели и учили занаята на точното място, за които Orsetti е фамилно наслаждение. С помощта образования от тях млад екип на веригата.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР