Най-добрата родна сноубордистка Александра Жекова заяви, че в момента не

...
Най-добрата родна сноубордистка Александра Жекова заяви, че в момента не
Коментари Харесай

Сани Жекова: Да поема ангажимент за участие в още един олимпийски цикъл е голяма отговорност

Най-добрата родна сноубордистка Александра Жекова съобщи, че сега не моге да е безапелационна дали Игрите в Пьонгчанг са били последната ѝ Олимпиада.

Жекова бе и водещ на церемонията по формалното закриване на ски сезона, а по-късно показа: „ Много прелестно се усещах. Това е скъп опит. Много ми беше прелестно да срещна всички тези хора, с които работя и да отпразнуваме един доста сполучлив сезон.”

„ Моята оценка е много дълга и е стигнала там, където би трябвало. Беше тежък сезон, тъй като имахме доста стартове. Пътуването беше доста динамично и беше мъчно да се съблюдава режим. С доста провокации се сблъскахме. Генерално не съм недоволна от себе си. Това, което ми липсваше беше още веднъж шансът, защото моята дисциплинираност доста се трансформира. Карането ми беше положително и то в най-важните стартове беше извънредно положително. Просто имахме доста конфликти, а това е и въпрос на късмет. Надявам се в бъдеще да имам повече опция да упражнявам със спаринг сътрудници. Това ми липсва сега и ме оставя една крачка обратно по отношение на съперниците. Във всички други връзки мисля, че не изоставаме”, разяснява пред NOVA Александра Жекова.

„ Контузията беше по-сериозна в рамото и то към момента се възвръща. Още от първия ден започнах тренировки. Вече съм на 80% в силовите си благоприятни условия в горната част на тялото. Инцидентът беше много противен, рухването беше тежко, само че мисля, че преодолях тази контузия. Осъзнах, че е значимо човек да не пренатяга нещата. Просто пътят лишава време. В момента кондиционно се приготвям, в първия цикъл на подготовката съм. Тази година стартирам на по-високо равнище, което е причина да изкрадим повече силови благоприятни условия. В мен има доста хъс и доста обич за този спорт, и няма да се дам толкоз лесно”, сподели още Сани Жекова.

Попитана дали мисли за вероятността за идващите олимпийски игри, Жекова отговори: „ Рано е да се приказва за това, тъй като въпреки всичко довечера ме наградиха за дългоденствие. Дори аз не осъзнавах какъв брой години съм посветила на този спорт. Вярвам в своята задача и цел, и тя за мен е всичко. Но въпреки всичко идва миг от живота на човек, когато би трябвало да се огледа и да намерения и за други стойностни неща. Аз имам вяра, че да поема ангажимент за присъединяване в още един олимпийски цикъл е прекомерно огромна отговорност. На този стадий бих желала да помисля за други разновидности, които ще бъдат също толкоз значими и вдъхновяващи за обществото и ще влияят на хората, тъй като това е моята цел. Ще направя всичко допустимо моята задача да доближи до повече хора.”

А на въпрос дали присъединяване ѝ в Пьонгчанг е било последно за нея на олимпийски игри, Сани Жекова съобщи: „ Не мога да кажа. Просто в никакъв случай не знаеш.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР