Най-добрата професионална боксьорка в средната категория Клариса Шийлдс не спира

...
Най-добрата професионална боксьорка в средната категория Клариса Шийлдс не спира
Коментари Харесай

Изнасилена като дете боксьорка иска да се бие срещу мъже

Най-добрата професионална боксьорка в междинната категория Клариса Шийлдс не стопира да обявява упоритостта си да се бие против мъжете от елита на бойния спорт. Наскоро 24-годишната американка реализира най-голявата победа в кариерата си, като съкруши на кръга Кристина Хамер с единомислещо съдийско решение.
 Боксьорка от Иран с риск от арест поради боксов мач
" Аз съм най-великата боксьорка в историята ", непретенциозно означи Шийлдс и хвърли ръкавицата на асове като Генадий Головкин, Шон Портър и други. В детството си Шийлдс има мъчителен спомен от мъжете - като петгодишна тя е била изнасилена от мъжа, с който е живеела тогава майка й. Тя не е могла да опише на никого, защото е изоставала с развиването си и към момента не е говорела. Тя демонстрира със знаци на баба си какво й е сторил приятелят на майка й, след което е изведена от вкъщи и записана на логопед и невропатолог, които й оказват помощ да стартира да приказва.

Шийлдс е олимпийска шампионка, а сега държи поясите на федерациите WBA, IBF, WBC, WBO и списание The Ring.
Според Шон Портър обаче тя доста бърза с желанието си да излезе на кръга против елита в междинната категория на мъжкия бокс.

" Очевидно е, че отстъпва физически. Мъжкият бокс е на по-високо равнище. Ако желае да се боксира с мъже, да стартира от най-ниското ходило и да се изкачи в ранглистата. Тя не може просто тъй като по този начин е решила да получи опция да се боксира с същински първенци ", разяснява Портър пред TMZ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР