Най-добрата оценка на страната в момента дават фактите. Ние сме

...
Най-добрата оценка на страната в момента дават фактите. Ние сме
Коментари Харесай

Нинова отговори защо е водач в Пловдив: Лидерът е там, където е най-трудно

„ Най-добрата оценка на страната сега дават обстоятелствата. Ние сме на последно място по справяне с корупцията за 2020 година съгласно " Трансперънси интернешънъл ", преди всичко по обществено неравноправие, преди всичко по % от популацията, което живее с материални ограничения, в това число 1 586 000 български жители на прага на бедността “, сбитият разбор направи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по БНР-Пловдив.
В ефира на БНР-Пловдив Нинова даде и други съответни обстоятелства, съгласно които едвам 53% от учениците на 15-годишна възраст са функционално грамотни, а в опазването на здравето сме преди всичко по доплащане от джоба на всеки.

„ Това са справедливи обстоятелства, които демонстрират положението на страната - те са извънредно тревожни. Наследството на Борисов е тежко, само че ние като общество имаме сили да го преодолеем, да възстановим страната и качеството на живот “, изрази паника водачът на Българска социалистическа партия като в същото време уточни готовността на социалистите за преустановяване на този модел с стратегия и промени.

„ Промени трябват във всяка сфера, само че в случай че би трябвало да съм точна - би трябвало да се промени моделът на ръководство “, акцентира Нинова и посочи: „ Съществуват две паралелни страни - едната е институционалната, която взима законните решения, а другата е скритата и подмолната, която действително ръководи. “

Лидерът на българските социалисти уточни последователността и неотстъпчивостта в държанието на Българска социалистическа партия: „ Ние доказахме в миналите четири години, че можем да се оправим с сходни въпроси “. Тя напомни за отхвърли й при започване на мандата да бъде ръководител на Народното събрание и да взе участие в скрити сделки.

„ През тези четири години останахме безапелационна и ясна съпротива и изградихме опция като показахме голям брой различни закони “, добави още тя.

Нинова обясни в радио ефира и за битката й със задкулисието вътре в партията, като искрено показа: „ Много тежка промяна в партията, приказвам кардинално, освен за случая с Георги Гергов. “ За образец тя даде Българска социалистическа партия като единствената партия, която по европейски метод направи директен избор на ръководител. “Това е мощ да дадеш властта на хората те да вземат решение. Близо 80% от членовете на партията гласоподаваха и поддържаха линията на политика, която съставлявам последните четири години “, напомни водачът на Българска социалистическа партия.

„ Най-важните акценти от програмата за ръководство на Българска социалистическа партия са приходите, опазването на здравето, образованието и развиването на стопанската система “, безапелационна бе Корнелия Нинова във връзка с платформата на Българска социалистическа партия за парламентарните избори на 4 април.

„ Ние сме една от първите страни по неравноправие и това е наклонност. В тази рецесия хората с ниски приходи изпитват огромни проблеми и теглят последните си спестявания. Това неравноправие може да бъде обезщетено посредством политики. Затова една от нашите цели е фамилното подоходно облагане “, конкретизира Нинова.

За другата група най-засегнати – пенсионерите, Нинова уточни, че от Българска социалистическа партия са предложили преизчисляване на всички пенсии.

По отношение на опазването на здравето ръководителят на Българска социалистическа партия още веднъж посочи,че социалистите желаят качествено да се промени модела и метода на финансиране и на действие на здравната система. „ Болниците да не са търговски сдружения, регионализация на опазването на здравето, Данък добавена стойност на медикаментите да е 9%, и да подсигуряваме почтено възнаграждение на медицинския труд, посредством държавна политика с разпоредба, която да дава базова заплата и по-късно всяка болница да доизгражда. “

В системата на образованието измененията би трябвало да се осъществят посредством обвързване на образованието с стопанската система, по думите на Нинов, която разясни, че това включва обзор на наличието на учебниците, тъй като е прекомерно комплицирано и има сменени исторически обстоятелства, както и един учебник да е за един клас в цялата страна.

Като лидер на листата с претендентите за депутати в Пловдив, Корнелия Нинова съобщи: „ Избрах този регион, тъй като считам, че там, където е мъчно, там би трябвало да е водачът. С положителния резултат, който желаеме да покажем, желаеме да променим обстановката в Пловдив. Като цел сме си сложили и в Пловдив, и в страната, да сме първа политическа мощ.

На въпроса по какъв начин ще постъпи при вероятно пораждане на напрежение поради листите в Пловдив, Корнелия Нинова отговори: „ Когато има несъгласия на върха е най-честно да дадеш решението в ръцете на членовете на партията. Не скърбя, че изключих Гергов тъкмо преди парламентарните избори и не считам, че комплицирам упоритостите на партията “, безапелационна бе тя. По думите й това е знак, че има, и ще има идентични правила за всички, и те ще се съблюдават.

“Не може да има коалиция с ГЕРБ - това е кардинално решение “, изрично приключи водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР