Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова изпрати един отличен сезон на

...
Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова изпрати един отличен сезон на
Коментари Харесай

Страхотните изяви на Томова продължават: Вече е само на победа от топ 100!

Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова изпрати един отличен сезон на трева, по време на който доближи до четвъртфиналите на мощната WTA 500 конкуренция в Ийстбърн и след това записа втори триумф в главната скица на шампионат от Големия шлем. Нашето момиче придвижи страхотните си изяви и на Чаланджър конкуренцията на клей в шведския град Бостад, където през днешния ден реализира втора поредна победа, класирала я за четвъртфиналната фаза. Въпреки че загуби сет, българката съумя да се оправи със съпротивата на международната №164 Ипек Оз, оформяйки крайното 6:2 3:6 6:2, като по този метод си подсигурява конфликт с 34-годишната румънка Михаела Бузарнеску.

Двубоят стартира по превъзходен метод за софиянката, която завоюва още откриващото подаване на противничката си и след това продължи да бъде нападателна при посрещане, с цел да дублира задатъка си от пробив за 4:1. Нашата сънародничка се възползваше от неубедителните изяви на туркинята и безпроблемно запази преднината си, затваряйки дебютния сет в своя изгода.

Последва обаче забележителен спад в представянето на Томова, която на старта на втората част позволи серия от непредизвикани грешки, довели до ранен пробив в актива на съперничката. В края на сета Оз изпита известни съмнения, само че все пак не разреши поврат и по този начин станахме очевидци на трети съдбоносен сет.

Финалната част се разви по еднакъв метод с откриващата, защото родната ни представителка още веднъж показва забележителни качества в дългите замени от главната линия и бързо си построи преднина от два пробива и 4:0. Високото ѝ равнище на игра се резервира до самия завършек на мача, като след тъкмо час и 38 минути престой на корта тя можеше да ликува с крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР