Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова се нареди на 6-о място

...
Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова се нареди на 6-о място
Коментари Харесай

Жекова отново остана в подножието на медалите


Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова се подреди на 6-о място във финала сноубордкрос на Олимпиадата в Пьонгчанг.

Титлата в Пьонгчанг сграбчи италианката Микаела Мойоли, следвана от 16-годишната Джулия Перейра де Соуса от Франция и олимпийската шампионка от Сочи Ева Самкова от Чехия. 

Жекова даде осмо време в квалификациите на дългото 1277 метра трасе. С най-хубаво време в пресявките финишира олимпийската шампионка от Сочи Ева Самкова от Чехия.

След това Жекова завоюва 1/4-финалната си серия, откакто попадна в първата серия. Това й вдъхна в допълнение самочувствие преди 1/2-финалите, което се оказа доста належащо, защото попадна в извънредно тежка серия дружно със международната шампионка Линдзи Джакобелис, упоменатата Ева Самкова и Шарлот Банкс.

В нея Сани потегли добре и се пребори за третата позиция, която даваше място на финала първоначално, само че го отстъпи и стартира борба за позицията. 
Падане на Шарлът Банкс във втората половина на трасето обаче я улесни в задачата и докрая тя трябваше да внимава до финала и в последна сметка съумя.

Във финала българската сноубордистка застана на старт дружно с Ева Самкова, Линдзи Джакобелис, Клое Треспьош, Микаела Мойоли и Джулия Перейра де Соуса от Франция.

Сани избра да кара в най-левия кулоар. Водачеството пое Линдзи Джакобелис, само че беше изпреварена от Моьоли, която даде всичко от себе си до края, с цел да завоюва надпреварата. Жекова се движеше пета, само че отстъпи на шестата позиция, като и приключи на шестото място. 

Това е най-хубавото показване на български състезател до този миг на Олимпиадата, откакто Владимир Зографски в скоковете остана 14-ти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР