Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова загуби от американката Даниел Колинс

...
Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова загуби от американката Даниел Колинс
Коментари Харесай

Виктория Томова загуби във втория кръг в Маями

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова загуби от американката Даниел Колинс във втория кръг на шампионата от сериите WTA 1000 в Маями, Съединени американски щати.

Българката, която откри място в главната скица като щастлива губеща, даде сериозен отпор в първия сет на някогашната финалистка на Australian Open, само че в последна сметка силите на нашето момиче стигнаха единствено до там и тя отстъпи с 6:7(3). 2:6 за малко повече от час и половина игра.

Срещата стартира мъчно за Томова, която позволи пробив още в самото начало и изостана с 0:3 гейма. Постепенно първата ни ракета стартира да усъвършенства играта си и в деветия гейм най-сетне върна пробива, с цел да стигне до 4:5, спасявайки и два сетбола. При 5:5 българката стигна и до две благоприятни условия на собствен ред да вземе пробив задатък, само че Колинс се измъкна, а малко по-късно се стигна до тайбрек. В дългия гейм опитът на американката си сподели думата и тя се наложи със 7-3 точки, за затвори първия сет.

Във втория поставената под №30 Даниел Колинс нямаше проблеми, откакто още веднъж поведе с 3:0, само че този път не позволи изненади и след 6:2 в своя изгода постави точка на разногласието.

По този метод американката се класира за третия кръг, където я чака мач против нейната сънародничка Джесика Пегула, която се наложи над канадката Катерине Себов с 6:3, 6:1.

За Виктория Томова пък остава утехата, че тя направи своя дебют в главната скица в Маями и даже записа победа, надигравайки в първия кръг в два сета Ана-Каролина Шмидлова.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР