Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова елиминира вицешампионката от Ролан Гарос

...
Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова елиминира вицешампионката от Ролан Гарос
Коментари Харесай

Виктория Томова се класира за основната схема в Линц след победа над финалистка от “Ролан Гарос“

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова отстрани вицешампионката от " Ролан Гарос " през 2021 година и някогашна номер 11 в международната класация Анастасия Павлюченкова (Русия) във финалния кръг от квалификациите на шампионата по тенис на твърда настилка в австрийския град Линц с награден фонд  225480 евро.
Прочетете още
Томова се оправи с Павлюченкова, шампионка в конкуренцията през 2015 година, с 6:4, 4:6, 6:3 след два часа игра и си обезпечи място в главната скица, съобщи Българска телеграфна агенция.

Двубоят стартира с шест поредни пробива, след което софиянката взе три следващи гейма, а с това и първия сет. Във втората част 31-годишната рускиня на два пъти пропиля пробив задатък, само че при 5:4 още веднъж осъществя брейк, с цел да изравни резултата. В третия сет Томова започва с пробив, след което осъществя още един за крайното 6:3.

Павлюченкова  е олимпийска шампионка на смесени двойки с Андрей Рубльов от Игрите в Токио 2020. Тя имаше здравословни проблеми напоследък и сега е 844-а в света, като няма победа на сингъл в главната скица на шампионати от веригата на УТА от повече от година.
 
С триумфа през днешния ден 27-годишната българка пък си обезпечи 2438 евро и 18 точки за международната класация, в която заема 101-ото място.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР