Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова пропусна куп възможности и загуби

...
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова пропусна куп възможности и загуби
Коментари Харесай

Цвети Пиронкова допусна драматичен обрат в Маями

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова пропусна куп благоприятни условия и загуби с 6:0, 3:6, 6:7(9) от осмата в международната класация Арина Сабаленка от Беларус във втория кръг на шампионата на твърда настилка в Маями (САЩ) с награден фонд 3,26 милиона $.

Пиронкова, която заема 111-о място в света, стартира стремително срещата с поставената под номер 7 Сабаленка и завоюва първия сет за единствено 30 минути. В него пловдивчанката направи три пробива, завоюва всичките си 8 разигравания при вкаран първи сервис и не даде нито една точка за пробив на съперничката си.

Вторият сет още веднъж стартира по-добре за българката, която осъществя нов ранен пробив и поведе с 3:1 гейма. Малко по-късно обаче българката почувства болки в дясното рамо и това се отрази на играта и. Сабаленка взе пет следващи гейма и изравни след 6:3 гейма във втория сет.

Това накара Пиронкова да вземе медицински таймаут преди началото на третия сет, само че наподобява физическите проблеми не съумяха да спрат стремежа на пловдивчанката. След разменени пробиви в четвъртия и петия гейм на сета, Пиронкова осъществя още един подобен в шестия, с цел да поведе с 4:2.

Българката сервираше за спечелването на мача при 5:3 гейма, само че позволи пробив и срещата се насочи към тайбрек. В него Пиронкова поведе с 2:0 точки, само че Сабаленка обърна до 4:6. Първата ракета на България избави двата мачбола и на собствен ред стигна до два такива при 7:6 и 8:7. Пиронкова обаче не съумя да осъществя тези благоприятни условия и при четвъртия си мачбол Сабаленка затвори мача с 11:9 точки в тайбрека.

В идващия кръг Сабаленка ще играе с рускинята Вероника Кудерметова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР