Най-добър автомобил в Германия в категория компактни автомобили: Новият модел

...
Най-добър автомобил в Германия в категория компактни автомобили: Новият модел
Коментари Харесай

Новият Opel Astra е «Автомобил на годината в Германия 2023» в категория компактни автомобили

Най-добър автомобил в Германия в категория компактни коли: Новият модел Opel Astra впечатли експертното жури
Безапелационен победител: Astra и Astra Sports Tourer със забележителна преднина пред съперниците

Новият Opel Astra е разгласен за «Автомобил на годината в Германия 2023» в категория компактни автомобили1. Независимото експертно жури на " German Car Awards " избра новото потомство Astra и Astra Sports Tourer за най-хубав автомобил от компактния клас в Германия, оценявайки го доста пред съперниците в този сегмент. Иновативните технологии за сигурност, които Opel прави налични за необятен кръг притежатели на коли в компактния клас с новата Astra, убедиха групата от 27 автомобилни специалисти и публицисти също толкоз, колкото и необятната гама от задвижвания, в това число електрифицирания вид Opel Astra plug-in хибрид.

Журито обърна внимание на впечатляващия, състезателен дизайн, в композиция с комфорта от шофирането и съотношението цена/качество, предлагано от Astra.

Престижната премия беше публично връчена през вчерашния ден вечерта на гала в Бад Дюркхайм, Германия.

„ Наградата за „ Германски автомобил на годината “ в компактния клас за Astra и Astra Sports Tourer демонстрира още един път, че най-новото потомство на модела е освен същински противник, само че също по този начин има всичко належащо, с цел да бъде решителен победител по всички характерности ”, сподели Андреас Маркс, началник на Opel в Германия.

„ Opel Astra се отличава в своя сегмент като същински повсеместен автомобил, който убеди изцяло журито на състезанието. Включително това важи и за прочувствени критерии като дизайн и наслаждение от шофирането, където модела ясно се отличи пред конкурентните модели “, сподели Йенс Майнерс от журито на GCOTY.

Astra и Astra Sports Tourer: Впечатляващ дизайн, подвижност и динамичност при шофирането

По време на обстойни тестови карания, експертното жури прегледа от близко новия Opel Astra. Основни акценти, които бяха взети поради са държанието на автомобила при шофиране, динамичността, комфорта и доста други индикатори. Характеристики, в които най-новото потомство на бестселъра в компактния клас се отличава изцяло. С мощ от 133 kW/180 к.с. и въртящ миг от 360 нютонметра, електрифицираният Astra Plug-in хибрид предлага чисто наслаждение от шофирането (WLTP2 разход на гориво: 1,1-1,0 л/100 км, CO2 излъчвания 24-23 g/ км; при смесен режим). Автомобилът форсира от 0 до 100 км/ч единствено за 7,6 секунди.

Astra е красива освен извън, само че има и незабравим интериор с най-модерно съоръжение - интуитивният метод на ръководство на информационно-развлекателните и асистиращите системи е допустимо с помощта на новия интерфейс HMI (интерфейс човек-машина), с изчистен откъм елементи, напълно цифров кокпит Pure Panel с извънредно необятен сензорен екран и с комфортно ръководство с превключватели, като да вземем за пример за климатик, в улеснение на лидера. Най-съвременните технологии като адаптивните предни фарове Intelli-Lux LED® Pixel Light без отражения с общо 168 LED детайла вършат шофирането по-приятно и по-безопасно, изключително в по-тъмните месеци от годината. Комфортът при пътешестване за лидера и пасажера до него е обезпечен със сертифицираните от AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) ергономични седалки.

Наградата „ Автомобил на годината в Германия “ се връчва за пети път тази година. Независимото жури от специалисти, което сега се състои от 27 членове на журито, избира съответния клас спечелили в пет категории. Изборът на участниците в състезанието се основава на справедливи критерии за цена и наличност на пазара. Конкурсът се организира за първи път през 2019 година

*Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР