Най-дългоочакваното спортно събитие в София тази есен Wizz Air Sofia ...

Най-дългоочакваното спортно събитие в София тази есен Wizz Air Sofia

Над 4000 участници от 46 държави на ежегодния Wizz Air маратон

Най-дългоочакваното спортно събитие в София тази есен Wizz Air Sofia Marathon ще се организира на 9 октомври (неделя). Над 4000 участници от 46 страни се чака да се включат в маратона, на който Wizz Air, най-бързо разрастващата се и най-устойчива нискотарифна самолетна компания в Европа, за пета поредна година е главен спонсор. Освен страстта да са част от едно от най-емблематичните спортни събития в българската столица, всеки от участниците ще получи WIZZ ваучер на стойност 20 евро, лимитирана тениска с неповторим дизайн, брандирана раничка и опция за присъединяване в други интензивности с награди.

Като основен спонсор Wizz Air интензивно подкрепя организацията на най-големия маратон в София, само че и способства за популяризирането на спорта в и отвън страната ни и одобряване на имиджа на София като спортна и туристическа дестинация. Освен това спортният туризъм по света става все по-популярен измежду младите и авиопревозвачът обезпечава доста благоприятни условия за присъединяване на спортисти от чужбина в събитието у нас с комфортните си полети. Много чужденци към този момент са се записали за софийския маратон и ще могат както да се включат в него, по този начин и да видят част от красивите локални забележителности.

Софийският маратон тази година ще е със старт 9.30 ч. и предлага 4 разнообразни маршрута. Очаква се от площад Батенберг да потеглят всички участници, измежду които: елитни маратонци, бегачи с трансплантации, запалянковци от Паракидс, които подкрепят хората със характерни потребности и тези в инвалидни колички, представители на страни - Сан Марино, Колумбия, Австралия и други, които за първи път ще станат част от българското спортно събитие. Онлайн регистрацията не престава в уеб страницата на маратона до тази неделя, 2 октомври в това число, след крайния период поръчки ще се одобряват единствено в офиса на надпреварата до привършване на стартовите номера.

Дария Сергеева, управител връзки и стабилно развиване в Wizz Air, показа: „ Изключително сме щастливи да забележим какъв интерес има към Софийския маратон както от чужденци, по този начин и от локални хора. Една от главните цели на Wizz Air постоянно е била да подкрепя развиването на туризма и да дава на клиентите чудесни благоприятни условия за пътешестване. Страхотно е, че хората пътуват от една точка на света до друга особено за спортни действия. Ще продължим да поддържаме сходни обществени начинания на българския пазар, който е значим за нашата самолетна компания. От 2005 година до момента Wizz Air е превозила над 16 милиона пасажери от и до България, има основани 11 самолета тук и предлага огромно многообразие от красиви дестинации на атрактивни цени. "

Анатоли Илиев, шеф на Wizz Air Sofia Marathon и основен мотор в организацията му от неговото основаване, сподели: „ Wizz Air Sofia Marathon е един от знаците на София, той е измежду най-чаканите, най-масови и най-популярни спортни събития в България. За нас е значимо, че след две годишна пауза всеобщият старт е още веднъж в програмата и най-младите ще могат отново да се любуват на така наречен Joy Run.

Маратонът е въпрос на авторитет за всеки един съвременен град по света, а при нас той е и част от самодейност „ София - европейска столица на спорта ". Специално желая да благодаря на генералния спонсор Wizz Air, тяхното партньорство и мощна поддръжка са скъпи в организацията на едно толкоз огромно и значимо събитие. Убеден съм, че на 9 октомври многочислените участниците ще изпитат наслаждение от бягането и ще могат да бъдат приветствани от десетки хиляди около трасето, което се вие през красивите и зелени булеварди на столицата. "

За Wizz Air:
Wizz Air, най-бързо разрастващата се и устойчива европейска ултра-нискотарифна самолетна компания, оперира с флотилия от 166 самолета Airbus A320 и A321. Екип от всеотдайни авиационни експерти дава великолепно обслужване и доста ниски цени на клиентите, което прави Wizz Air желания избор на 27,1 милиона пасажери през финансовата година F22, приключваща на 31 март 2022 година Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията беше оповестена за една от десетте най-безопасни самолетни компании в света от airlineratings.com, единствената в света организация за оценка на сигурността и продуктите на самолетните компании, и за Авиокомпания на 2020 година от Air Transport Awards - най-желаното самопризнание, което самолетна компания или обособена персона може да получи, открояващо персона или организация за впечатляващо показване, нововъведения и превъзходни услуги.

Източник: cross.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg