Най-дългогодишният член на Международния олимпийски комитет (МОК) Дик Паунд не

...
Най-дългогодишният член на Международния олимпийски комитет (МОК) Дик Паунд не
Коментари Харесай

Член на МОК не е сигурен, че олимпиадата в Токио ще се проведе по план

Най-дългогодишният член на Международния олимпийски комитет (МОК) Дик Паунд не е сигурен дали Игрите в Токио 2020, отсрочени за 2021 година заради пандемията от ковид, ще се проведат, както е планувано.

„ Не мога да бъда сигурен, тъй като пандемията продължава да се разраства “, сподели той в изявление за ББС.

Във вторник Япония и МОК потвърдиха проектите за „ безвредни и предпазени игри “ през юли и август. Но по-малко от 200 дни до церемонията по откриването, изказванията на Паунд подклаждат опасения към провеждането на най-голямото спортно събитие в света.

Паунд сподели още, че спортистите би трябвало да бъдат преди всичко в листата с цели, когато става въпрос за имунизиране.

Въпреки това МОК съобщи, че състезателите няма да бъдат задължени да се имунизират, само че добави: „ Спортистите са значими модели за подражателство и като одобряват имунизацията, те могат да изпратят мощно обръщение, че имунизацията не е единствено за персонално здраве, само че и за взаимност и внимание за благосъстоянието на другите в техните общности. “

Все още не е ясно дали феновете също ще бъдат позволени до игрите. Мерките против ковид се чака да костват на уредниците спомагателни 760 милиона евро (928 милиона долара).
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР