Най-дългата и модерна жп мрежа за високоскоростни влакове се намира

...
Най-дългата и модерна жп мрежа за високоскоростни влакове се намира
Коментари Харесай

Това е най-дългата жп мрежа за високоскоростни влакове в света. И става все по-дълга

Най-дългата и съвременна жп мрежа за високоскоростни влакове се намира в Китай, като страната възнамерява да разшири нейната дължина до 50 000 километра до 2025-а година. Това излиза наяве от новия петгодишен транспортен проект, публикуван тази седмица от Държавния съвет и оповестен в локалните медии.

Мрежата ще бъде с 12 000 км по-дълга, в сравнение с е сега.

Това разширение е толкоз огромно, че надвишава комбинираната дължина на високоскоростните железопътни мрежи в Испания, Япония, Франция, Германия и Финландия, взети дружно. Общата дължина на жп линиите на тези страни е 11 954 км, съгласно данни на Международната асоциация на железниците.

Според анализатори Пекин форсира вложенията си в инфраструктурата на Китай, с цел да ограничи икономическото закъснение на страната. И несъмнено, жп линиите за супербързите влакове са характерен образец.

Високоскорстната железница към този момент се разшири до 38 000 км в края на предходната година, което е с 8 000 км повече от задачата, сложена от Пекин през 2017-а.

Разширяване на железопътните лини за високоскоростни влакове е част от напъните на Китай да усили националната си железопътна мрежа от 146 000 км на 165 000 км още през идващите три години - до 2025-а година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР