Най-често срещаният израз на сайта на Световния Икономически Форум (WEF)

...
Най-често срещаният израз на сайта на Световния Икономически Форум (WEF)
Коментари Харесай

Пандемията от коронавирус и новата нормалност - туризъм само за богатите*

" Най-често срещаният израз на уеб страницата на Световния Икономически Форум (WEF) е „ новата нормалност ”. Следя деликатно всички публикации и видеа там, чувам изявленията на международни политически водачи и мултимилиардери, и отвред ми се набива едно и също: „ Това е новата нормалност ”; „ Ковид рецесията е късмет за огромния рестарт ”, „ Никога няма да се върнем към остарялата действителност ”, „ Трябва да се приспособяваме към новото обикновено ”.

И ми става мъчително за мен самата, за моите близки и за всички, които бързаме да се имунизираме, с цел да можем „ отново да живеем както преди ”. Доколкото разбирам, това няма да се случи. Или най-малко в никакъв случай няма да е такова, каквото беше, в обществената мрежа Facebook.

" В началото на коронавирус рецесията един израелски анализатор сподели нещо от сорта „ Ако не беше коронавирусът, тези, които са виновни за идващата икономическа рецесия, щяха да го измислят. Той просто им пристигна дюшеш, и те комфортно се скриха зад него, като му трансферираха личната си виновност ”.

Аз не знам дали коронавирусът е изкуствено или естествено основан, нито пък, в случай че е неестествен - кой го е основал, нито дали е пуснат съзнателно или инцидентно. Не съм академик, не съм доктор, нямам достъп до секретна информация. Знам, че когато Тръмп сподели, че вирусът е неестествен, цялата демократична мейнстрийм медия го оплю, лекар Фаучи скочи да потвърждава, че това е нечувана нелепост, а Facebook блокираше всеки коментиращ „ тайната доктрина за изкуствения генезис на вируса ”. Знам, че една година по-късно, Байдън към този момент приказва за „ лабораторния генезис на вируса ”, медиите му пригласят, а лекар Фаучи си е сменил мнението. Четох, че голяма част от учените, в това число няколко Нобелови лауреати, са се обединили към концепцията, че има лабораторна интервенция.

Единственото, което мога да направя е да чета, да групирам информация и да се пробвам да обмислям. Мисля, че хората, които се вкопчиха в лайтмотива „ Вирусът е изкуствено пуснат ”, позволиха голяма неточност, като взеха решение, че щом е изкуствено пуснат, за въвеждане на надзор, значи е безопасен. Че е просто грип. Оказа се, че нито е просто грип, нито е безопасен.

Тук е моментът да загатна и Жак Атали – френският политически консултант, анализатор и теоретик. През последната година се изписа доста, по какъв начин той е един от „ теоретиците на пандемията ”, като множеството от приписаните му цитати бяха или извадени от подтекста или подправени. Но в случай че човек отиде непосредствено на уеб страницата, отново може да прочете доста забавни неща за визията на Атали за бъдещето: и за трансхуманизма, за поли-аморията, за „ номадското бъдеще на хората, в което те няма да имат нищо ”, за „ свръх корпорациите, които ще имат медицинските данни на хората ”. Все демократични дела, които, щем-не щем, ще се наложи да приемем.

Един откъс от изявлението му за туризма от 26 май 2021, ми счупи сърцето „ Трябва да имаме куража да признаем, че със старомодния туризъм е свършено. Това е реалност, даже в случай че доста хора отхвърлят да го одобряват. За в бъдеще туризмът ще принадлежи на богатите или на късметлиите. ”

На 31 март 2021, Атали споделя: „ Трябва да се подготвим за нови разновидности, устойчиви на актуалните ваксини... да организираме имунизация в международен мащаб кампании; ще би трябвало да приемем, че ще би трябвало да вършим това всяка година, за десетилетия напред; за тази болест и без подозрение за доста други... Трябва да се подготвим и за другите закани: дефицит на вода, световно стопляне, сухота на почвата, нашествия от инсекти, изгубване на безчет типове и политически безредици които нормално следват. Тези закани са от напълно друг темперамент от пандемията и ще причинят доста по-необратими вреди... ”

Започва ли да ви се обяснява картинката? Никога, в никакъв случай, в никакъв случай няма да се върнем към остарялото „ обикновено ”. Е, всичко ще се случи последователно, несъмнено, не от един път. Няколко нови рестрикции тази година, след това крачка обратно и разпределяне на ограниченията, след това нови рестрикции... Но тъкмо след 10 години, животът ни няма да има нищо общо със настоящия.

Говорим си с един другар за това, и общо взето мислим, че сюжетът ще бъде следният:

Развитието на здравната рецесия дотук разкри всички недостатъци на световната кооперация в битката против тази и всички бъдещи рискове от този вид. Липсата на съгласуваност сред обособените страни и несправедливата дистрибуция на ваксини за страните от третия свят доведоха до:

- Разпространение на вируса по цялата планета;

- Появата на доста нови разновидности с вероятността да се появят и нови щамове;

- Вече е ясно, че вирусът ще остане вечно и че ще би трябвало да се учим да живеем с него. Затова е належащо от тук нататък да бъде сбъднат съгласуван световен отговор:

1. Всички хора да бъдат имунизирани, а тези, които откажат – ще остават без работа.

2. Въвеждането на вторични, а в вероятност и непрекъснати, примерно годишни, имунизации.

3. За да може да бъде ръководен вярно този развой, ще би трябвало да бъде въведена някаква система за отчитане и надзор над имунизациите. Първоначално краткотрайни имунизационни документи, които с времето ще се наложи да се трансфорат в перманентни.

4. Вече перманентните имунизационни документи ще се наложи да се преобразуват в здравни такива, а електронните системи за ръководство на тази информация ще би трябвало да бъдат централизирани. Те от своя страна ще се окажат подобаваща платформа за бъдещото ни световно ID, което към този момент се разисква на панелите на МВФ.

5. За по-голяма сигурност ще би трябвало да бъде въведено и следене на контактите (contact tracing), както в Тайван, Южна Корея, Китай.

6. Всички тези ограничения, въпреки и " верни и наложителни ", не могат да подсигуряват безспорен резултат. Виждаме го даже в страни като Южна Корея, Тайван, Китай. Още повече, че навлизаме в ера на пандемии (по думите на фон дер Лайен) и „ covid-like incidents ” (WEF). Ето за какво, на управляващите в другите страни, ще им се постанова и от тук нататък да продължат да вкарват разнообразни ограничаващи ограничения, когато е належащо т.е. светът остава в положение на непрестанно изключително състояние. Дори и с имунизациите и следенето на контактите.

Гледам и чувам по какъв начин баш капиталистите - тези, които всяка година се събират в Давос - приказват за „ ремонт на капитализма ”, " огромния рестарт " и „ нова нормалност ” и ми се реве. И до момента в който се случва всичко това, редом ще се преструктурира радикално световната социално-икономическа система на всички равнища. Докато стигнем до оная прословута публикация на уеб страницата на WEF - " I own nothing, have no privacy and life has never been better ". Но това е друга тематика.

 Ирини Зикидис: Концепцията на неолибералната теория е показана на страниците на Световния Икономически Форум Ирини Зикидис: Концепцията на неолибералната теория е показана на страниците на Световния Икономически Форум
" Ако си мислите, че начинания като тази, да се отстраняват думите " майка " и " татко " са спорадични прояви на левичарска полуда, екстравага...

 



 

Източници:
 Ирини Зикидис с роман от първо лице за страничните резултати след имунизиране Ирини Зикидис с роман от първо лице за страничните резултати след имунизиране
" И моите 5 стотинки по тематиката с имунизациите. Онзи ден влязох в Пирогов в 8:30, а в 8:35 излязох имунизирана. Изрично желаех имунизацията да...

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР