Най-често срещаните рискови фактори за сърдечно-съдовите заболявания са затлъстяването, високият

...
Най-често срещаните рискови фактори за сърдечно-съдовите заболявания са затлъстяването, високият
Коментари Харесай

Кардиолог: Кръвно 140 на 90 е началото на артериалната хипертония

Най-често срещаните рискови фактори за сърдечно-съдовите болести са затлъстяването, високият банкет на сол, неправилният хранителен режим и придвижването.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria кардиологът доктор Генчо Арабаджиев.

Голяма част от хората не се ангажират към лекуването си. Пациенти, които знаят, че имат сърдечно-съдови болести не посещават с години лекарите си. Има приемственост и вторични рискови фактори, само че това е в основата.

 
Начинът ни на живот може да реши накъде ще тръгне сърдечно-съдовото ни здраве. Между хората, които имат физическа интензивност и тези, които нямат може да има разлика до 5 мм живак без банкет на медикаменти.
Нормите за артериалното налягане имат разлики в Европа и Съединени американски щати. В Европа са признати стойности с 10мм живак повече. За оптимални стойности на артериално налягане за горни граници се смята сред 12 и 130 мм живак, за долна граница сред 80-85 мм. Много хора живеят с концепцията, че 140 на 90 е ОК. Но това се смята за началото на артериалната хипертония от най-ниската първа степен. Тези стойности би трябвало да бъдат сигнал, че би трябвало да се посети доктор.

Биологичният ни часовник ни приготвя за всекидневието с артериалното налягане. Затова и сред 4 и 6 сутринта се случват случаите. Може сърцебиене да го разсъни през нощта. При такива признаци трябва да се отиде на доктор. В действителност трябва да се върви на доктор и при ниското кръвно налягане, което имат множеството дами. С настъпване на пред и пост-менопаузата артериалното налягане стартира да се повишава и да доближава нормите. Но тези индивиди го чувстват изключително високо като рецесия. Затова се постанова да изписвам постоянно лекарства за тях с привидно обикновено кръвно налягане. Важно е по какъв начин се усещат обаче. С годините напред това 120 на 80 стартира да добива действителните стойност на хипертонията. 

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР