Най-често шумният арест е индикация за натиск, за показност, за

...
Най-често шумният арест е индикация за натиск, за показност, за
Коментари Харесай

Адв. Екимджиев: Шумният арест е индикация за паралелни цели

Най-често шумният арест е индикация за напън, за показност, за демонстративност, за паралелни цели. По този метод адв. Михаил Екимджиев разяснява проблема с траялото с часове задържане на кмета на „ Младост ” Десислава Иванчева при следствие за рушвет. „ Тя е съвършената цел – един от дребното кметове в София, който не е от ГЕРБ, определена на гребена на едно гражданско неодобрение като представител на гражданското общество. Това е съвършеният мотив за това корумпирано, окопало се в зависимости статукво да профанизира концепцията за гражданско общество, да я маргинализира – „ Ето, видяхте ли вашия човек какво направи?!”, съобщи юристът пред BTV, като акцентира, че в тази ситуация не разяснява дали има закононарушение, или не.

По думите му не е инцидентно, че делата за корупция по високите етажи нормално завършват с неуспех у нас.

„ Това са каузи, които минават през 3 правосъдни инстанции. Не може да се презюмира, че и трите инстанции, това са десетина съдии, са корумпирани, подкупни и подвластни. Има пропуски по досъдебното произвеждане, които години наред се установяват – като се стартира от поръчковите каузи, които изначално не могат да бъдат потвърдени и се стигне, минавайки пред куп други фактори, до елементарна битова несръчност, която е повсеместна и вездесъща”, акцентира Екимджиев.

Той означи, че в този момент виждаме повтаряне в смекчена форма на „ Октопод”, „ Медузи” и други сходни знакови акции от началото на ръководството на ГЕРБ, които в последна сметка са се провалили. „ Тоталният провал” на тях и на делата против някогашния боен министър Николай Цонев обаче не са довели до „ институционална просвета и памет”, а такава идва единствено откакто задържаните по-късно осъдят България в Страсбург.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР