Най-богатият румънец - основателят на технологичния лидер UiPath Даниел Динес,

...
Най-богатият румънец - основателят на технологичния лидер UiPath Даниел Динес,
Коментари Харесай

Най-богатият румънец готви сделка, която може да го нарави още по-богат

Най-богатият румънец - създателят на софтуерния водач UiPath Даниел Динес, се готви да нов удар, който би трябвало да го направи още по-богат.

След като неговата компания излезе на борсата в Ню Йорк и неговото чисто положение се усили до 7,93 милиарда $, съгласно последните данни на Bloomberg, в този момент той желае да направи още една добра договорка.

Динес води договаряния за закупуването на 5% от акциите на румънския строител с активност в първокласния сегмент One United Properties. Сега е най-подходящият момента за такава следка, като през идващия месец сдружението следва да излезе на фондовата борса в Букурещ.

Според информация на Bloomberg Даниел Динес не е единственият вложител, показал интерес към компанията преди първичното обществено предложение на акции. От One United Properties водят договаряния и с още един евентуален акционер.
 Източна Европа може да има нов втори най-богат човек. И той е от Румъния
Източна Европа може да има нов втори най-богат човек. И той е от Румъния

Основателят на UiPath Даниел Динес стана милиардер още преди дебюта на компанията му на борсата

Плановете за листването плануват двамата създатели на сдружението Виктор Капитану и Андрей Диаконеску да запазят дял от 60% в нея. В момента те ръководят 75% от компанията.

При последния кръг от вложения One United Properties е била оценена на 450 милиона евро. Очакванията са, че компанията ще се показа добре по време на дебюта и IPO-то ще донесе солидно нарастване в цената на акциите.

UiPath направи своето IPO през предишния месец, като при него компанията доближи капитализация от близо 36 милиарда $ след 23% скок на акциите. UiPath съумя да прилече 530 милиона $ нов капитал.
 UiPath доближи оценка от съвсем $36 милиарда при излизането си на борсата
Румънският ИТ водач UiPath към този момент коства съвсем $36 милиарда след листването си

Акциите на компанията нарастнаха с 23% при IPO-то ѝ в Ню Йорк
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР