Най-богатият човек в Хонконг, Ли Кашин, се ангажира да плати

...
Най-богатият човек в Хонконг, Ли Кашин, се ангажира да плати
Коментари Харесай

Милиардер поема образователните такси на китайски студенти в продължение на 5 години

Най-богатият човек в Хонконг, Ли Кашин, се ангажира да заплати просветителните такси на цялостен клас от китайски студенти посредством благотворителната си фондация.

Фондация " Ли Кашин " ще финансира постъпващ клас в университета " Шантоу "  в продължение на пет години. Това ще коства 100 млн. китайски юана или към 14,4 млн. $ годишно. 

Състоянието на Кашин, който е на 90 години, възлиза на 30,4 милиарда $, съгласно сп. Форбс. 

Фондацията му ще покрие цялостния размер на образованието за четири до пет години за студентите, започвайки от входящия клас на 2019 година в университета Шантоу, в провинция Гуандун в Китай.

" Фондацията се надява, че тази скица може да облекчи финансовите тежести за фамилиите и да насърчи търсенето на персонални ползи и по-нататъшно образование, с цел да приготви по-добре приключилите за провокациите на все по-сложната световна стопанска система ", се споделя в нейно изказване.

Ли Кашин е роден през 1928 година в семейство на етническата група чаоджоу. Започва работа петнадесетгодишен, с цел да устоя фамилията си след гибелта на татко си. Мил е подове във заводи като момче. През 1950 г. основава лично дружество за произвеждане на пластмаса, а малко по-късно се заема с вложения в недвижими парцели. През 2019 година Форбс го подрежда на 28 място в листата си с най-богатите хора в света. Той се пенсионира от работата в бизнес империята си през предходната година, предавайки ръководството на най-големия си наследник Виктор Ли. 

В момента фамилният бизнес CK Hutchison Holdings и CK Asset Holdings е в секторите търговия на дребно, телекомуникации и електрическа енергия. 

Ли Кашин е един от първите хонконгски магнати, вложили в Китай, на което се дължи огромна част от благосъстоянието му. Милиардерът бе отдаден в рицарство във Англия през 2000 година и си завоюва прякора Супермен за бизнеса си и капиталовия си триумф, отбелязва Би Би Си. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР