Най-богатите българи са се уредили със заменки на държавни гори

...
Най-богатите българи са се уредили със заменки на държавни гори
Коментари Харесай

Най-богатите българи са се уредили със заменки на държавни гори по морето

Най-богатите българи са се уредили със заменки на държавни гори по морето против частни навътре в страната по времето на тройната коалиция в интервала 2005 – 2009 година Сега част от тях би трябвало да върнат над 80 млн. лева непозволена държавна помощ дружно с лихвите. Това заяви министърът на земеделието Десислава Танева през бТВ.

Тя не пожела да уточни кои са " най-богатите " българи, които са се възползвали от схемата. " О, за лицата ще ме затрудните. Самата аз дори не знаех това ", сподели Танева. Посочи обаче, че описът е оповестен и всеки може да се запознае с него, а тя научавала имената на притежателите на облагодетелствалите се компании от изявления в медиите.

След години отсрочване и опасността от завеждане на дело от Европуския съюз против страната ни, Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) пресметна, че при 103 от общо 132 покупко-продажби за размени на гори в интервала 1 януари 2007 година - края на януари 2009 година не са били правилни и страната е била ощетена с обща сума от 80 млн. лева МЗХГ не уточни съответно кой какъв брой има да връща и по какъв начин се е стигнало до сумите. Ресорното министерство не разгласи кои са 29-те компании и физически лица, при които не са открити вреди от заменките.

За интервала 2005 – 2006 година, когато са също са правени неизгодни заменки с държавни гори против частни няма да има връщане на средства на страната, поради занижените оценки на горите. Причината е, че тогава България не е била член на Европейски Съюз, а по българското законодателство това било възможно, стана ясно от обясненията на Танева.

Част от богатите са изпаднали от листата за връщане на пари
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР