Най-близкият човек на финалистката на олимпийски игри в категория до

...
Най-близкият човек на финалистката на олимпийски игри в категория до
Коментари Харесай

Годеникът на Стойка Кръстева: Вярвам, че може да вземе и злато

Най-близкият човек на финалистката на олимпийски игри в категория до 51 кг в бокса Стойка Кръстева - нейният избраник Борил, съобщи, че е сигурен, че тя ще завоюва златен орден!

Секунди откакто българката се класира за край в Токио, побеждавайки локалната представителка Цукими Намики, той разкри в предаването " Тази заран ", че дружно с родителите ѝ са очаквали триумфа и са извънредно щастливи.

" Ние имаме вяра, че може да вземе златото. Все отново е играла с туркинята няколко пъти. Последният мач, когато дадоха победа за нея, трябваше да е за Стойка. Но това са минали неща. Според мен Стойка ще победи - с хитрост, с експедитивност, само че ще победи. И България ще има златен орден! ", уверен е Борил Кръстев.

Снимка: Фейсбук

" Това са хубави моменти в живота, не се случват всеки ден. Нещо прелестно е! Ще ѝ кажа, че доста я обичаме - аз и цялото семейство. Ще ѝ честитим успеха против японката, тъй като въпреки всичко японците са домакини и можеше и друго да се получи. Но Стойка не даде късмет на съдиите да си помислят друго, с изключение на да дадат успеха на нея. Това има значение. ", добави той.

Половинката на боксьорката разкри и с какви думи я е надъхал преди мача.

" Еуфорията е огромна. Просто... Искам да избухна. Щастието е огромно. Цяла България се радва, уповавам се, на този триумф, който от дълго време не се е случвал в българския бокс. Много сме разчувствани, всичко е прелестно! Казах ѝ " Успех! ". Винаги съм ѝ пожелавал триумф преди да стартира мачът. " Успех! Ти знаеш какво правиш на кръга! "

Двукратната европейска шампионка и Борил се сгодиха през 2018 година, когато тя се качи на най-високото ходило на почетната стълбичка на шампионата на Стария континент.

При второто си присъединяване на олимпийски игри Кръстева обезпечи и първи орден за българския женски бокс от най-престижния състезателен конгрес.

За първи път от Игрите в Атланта през 1996 година роден представител на кръга доближава до край в своята категория.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР