Най-антикорупционният закон - така Емил Димитров-Ревизоро, депутат от Обединени патриоти

...
Най-антикорупционният закон - така Емил Димитров-Ревизоро, депутат от Обединени патриоти
Коментари Харесай

Ревизоро: Най-много корупционни практики има при горивата

" Най-антикорупционният закон " - по този начин Емил Димитров-Ревизоро, народен представител от " Обединени патриоти " и ръководител на Комисията за битка със сивата стопанска система, показа импортирания преди дни в Народното събрание нов план за горивата.
Целта му е да контролира компаниите от бранша, като те минат на регистрационен режим.
Законопроектът се приготвя 6 години и е най-нежеланият, сподели Димитров.
Той добави, че има 2800 регистрирани и 7000 нерегистрирани бензиностанции. Така нерегистрираните на процедура са повече от записаните бензиностанции.
Най-много корупционни практики има при горивата, уточни Емил Димитров пред Българска национална телевизия.
Продават се горива под себестойност, с влошени качества , изброи той единствено някои от нарушаванията в бранша. Сяра, масла и други типове горива се смесват с същинските горива, уточни Димитров.
" Вече имаме уреди по пристанищата. Имаме надзор над цистерните, които са в огромните бази и рафинерии. Това, което е предмет и на този закон, е пътят, превозът и обектите, на които се усвояват горива, само че не се управляват ", съобщи той.
Според него от 1/5 до 1/3 от горивата се усвояват по способи, по които няма надзор, а методите за злоупотреби са разнородни - двойни резервоари, бензиностанции със скрити резервоари и манипулиране на системите, транспорт на количества над писмено показаните и други


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР