Навярно сте виждали забавни пресъздавания на сцената от анимационния филм

...
Навярно сте виждали забавни пресъздавания на сцената от анимационния филм
Коментари Харесай

Могат ли кучетата да ядат паста

Навярно сте виждали занимателни пресъздавания на сцената от анимационния филм Лейди и Скитника, където двамата се гледат влюбено, до момента в който си споделят порция спагети с кюфтенца и доматен сос. И да си признаем, макароните са занимателни за мятане, с цел да можем да гледаме по какъв начин кучето ни се пробва да ги хване.

Пастата е страхотна храна за нас, хората, само че добра ли е за нашите най-хубави другари - кучетата?

Отговорът е: Може би. В елементарната си форма макароните е малко евентуално да навредят на вашето куче, изключително в умерени количества. Въпреки това си коства да бъдете деликатни, защото някои домашни любимци имат алергии към пшеница или са чувствителни към зърнени храни.

Пастата също има доста минимална хранителна стойност, тъй че въпреки да не е отровна, не би трябвало да бъде постоянна част от диетата на вашето куче. Да не приказваме, че несъразмерната консумация може да докара до наддаване на тегло, което, от своя страна, може да изложи кучето ви на разнообразни здравословни проблеми като сърдечни болести.

Много значимо е да избягвате соса! Лукът и чесънът са токсични за кучетата, тъй че сосът за паста може да разболее вашето куче.

Може ли кучето ми да яде спагети

 Могат ли кучетата да ядат паста

Само елементарни! Ако спагетите са със сос, множеството сосове съдържат лук и чесън, които са токсични за кучетата, тъй че ги избягвайте изцяло, с цел да сте в сигурност. Да не приказваме, че множеството сосове за спагети включват захар и сол в проблематични равнища за кучета. Отравянето със сол е съществено и би трябвало да се внимава, защото може да стане доста бързо.

Може ли кучето ми да яде рамен (азиатска юфка/спагети)

Нищо сходно на солена месна купа парещ рамен не би трябвало да се дава на куче. За страдание, както обичайният рамен, по този начин и инстантният рамен са прекомерно солени, с цел да се харесат на вашето куче. Ако храните кучето си с елементарна юфка рамен, тя нормално е добра, само че още веднъж няма хранителна стойност. Съдържанието на натрий в елементарната юфка също е нещо, за което би трябвало да внимавате, защото инстантната юфка рамен от време на време има добавена сол. Също по този начин е добре да се означи, че и лукът, и чесънът са известни съставки в пакетите за бързо подготвяне на рамен, тъй че шерването на рамен от вашата купа не е добра концепция за вашето куче.

И по този начин, може ли моето куче да яде нудли

Да, само че още веднъж единствено в елементарната им форма. Това включва яйчни, удон и безбройните им разновидности, които кулинарният свят може да предложи. Най-важното нещо, за което би трябвало да внимавате, са вероятните алергични реакции. Ако вашето куче е алергично към пшеница, може да забележите следните признаци:

- чести ушни инфекции;

- кожно раздразнение или сърбеж;

- повръщане;

- диария.

Ако смятате, че вашето куче може да има алергия към пшеница, целесъобразно е да спрете да го храните с храни, съдържащи пшеница, и да видите дали признаците са изчезнали. Ако кучето ви има постоянно повръщане или диария, най-добре е да се свържете с вашия ветеринарен доктор. Може да има освен това от алергия към храна.

Не забравяйте, че през множеството време това, което покрива пастата, дефинира дали е безвредно за вашето куче или не. Не забравяйте да прочетете етикетите, с цел да изключите всевъзможни токсични съставки като лук или чесън за кучето.

Как да разберете, че кучето е преяло с паста

Възможни признаци:

- Липса на интерес към ежедневните дейности;

- Умора;

- Качване на тегло;

- Прекомерна жажда;

- Прекомерно уриниране.

Точно както при хората, въглехидратите имат сходен резултат върху кучетата. Всъщност последните два признака са признаци, че опашатткото може да има диабет вид II, което може да бъде съществено, въпреки и рядко заболяване, породено от наднормено тегло при куче и прекалено много въглехидрати.

Тъй като пастата като храна за куче има доста дребна хранителна стойност, най-добре е да ограничите приема и заради наличието на въглехидрати и калории. Кучетата би трябвало да получават своите дневни калории посредством здравословни ястия, а не пълнители като паста.

Вижте още лист на неразрешените храни за кучета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР