Навярно мнозина помнят как преди година и половина цената на

...
Навярно мнозина помнят как преди година и половина цената на
Коментари Харесай

Курсът на биткойна прехвърли $9300 и продължава да расте

Навярно мнозина помнят по какъв начин преди година и половина цената на централната криптовалута Bitcoin за малко надвиши $20 000 за една цифрова монета. През месец декември курсът на биткойна се срина и спадна седем пъти до $3 400. Оттогава цената на първата криптовалута непрестанно пораства, само че не по този начин бързо както преди и както желаят нейните притежатели. А през днешния ден биткойнът сложи нов 13-месечен връх.

„Днес, 16 юни, курсът на биткойна доближи $9 381“ – оповестява CoinDesk. „В съпоставяне с предходния месец цената на главната криптовалута набъбна с 8%. През последните 24 часа в криптовалутните тържища бяха продадени $19 милиарда във тип н BTC. Поглеждайки напред можем да кажем, че биткойнът може да трансферира психическата преграда от $10 000, тъй като дълготрайните софтуерни проучвания и прогнози демонстрират, че следва наклонност на ръста“.



Ръстът в курса на криптовалутата става на фона на отрицателни изявления и оценки за неговото битие. Bloomberg да вземем за пример, смята биткойна за непотребен:

„Когато гледат съмненията в курса на биткойна, хората изпускат нещо значимо: никой не употребява криптовалутата. Поради волатилността на курса, хората употребяват биткойна не като средство за разплащане, а като средство за предпазване. А това води до минимизиране на транзакциите свързани със закупуването на артикули и услуги“ – е мнението на специалистите на Bloomber, което надалеч не се споделя от всички.

Счита се, че повода за растежа на биткойна е комерсиалната война на Съединени американски щати и Китай.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР