Навреме ли правителството ни взе решение за спиране на ограничителните

...
Навреме ли правителството ни взе решение за спиране на ограничителните
Коментари Харесай

Доц. Ат. Мангъров за novini.bg: Противоепидемичните мерки нанесоха много сериозни поражения върху хората

Навреме ли държавното управление ни взе решение за прекъсване на ограничаващите ограничения против ковид? Каква беше изгодата от маските и ограниченията? Докъде стигнаха обвиняванията против него и имат ли те медицински учредения? Разговарям с доцент Атанас Мангъров. Той е шеф на обособената " Ковид клиника " в СБАЛИПБ „ Проф. Ив.Киров ” – София - Специализирана болница по инфекциозни и паразитни заболявания.

Решението на Министерски съвет да постави завършек на противоепидемичните ограничения у нас е положително и съгласно мен, трябваше да стане от дълго време.

Защо ли? Защото войната сподели ясно безсмислето на всички ограничавания, които държавните управления на всички места по света, освен у нас, постановяваха. Както се видя, болестта на моменти се разрастваше, макар ограниченията.

От самото начало аз твърдях, че болестта ще отшуми, когато се сътвори групов имунитет, т.е. вирусът мине през близо 70 на 100 от хората. Всяка зараза има начало и край. Когато вирусът мине през множеството хора, тя затихва. Сега се случва това и никога не е вследствие на маските и ограниченията. Ограниченията нанесоха доста съществени провали върху хората.



Чета прогнози за нова вълна. Но аз не съм сигурен, че Ковид ще се върне още веднъж, защото доста от хората към този момент го прекараха, а Омикронът е нов вариант на вируса с нови характерности, което му дава опцията да преодолява основаната имунна отбрана в организмите. Този вариант не се отличава доста от респираторните инфекции, които всеки от нас среща по 2-3 пъти годишно.

Хората ще не престават да се разболяват от остри респираторни, вирусни инфекции и това се случва откогато свят светува. Важно е всички да не престават да поддържат персоналната си хигиена на положително равнище, а които са заболели да си остават у дома. Но е безусловно безсмислено носенето на маски. Социалната отдалеченост нанесе доста съществени вреди, също е безсмислена. Просто хората би трябвало да се върнат към своя естествен метод на живот.



В нашата болница има двайсетна заети кревати от общо 110. Повечето ги води страха при нас, имаме наплашени майки, чиито деца са  с висока температура. Като осъждам от данните, които се оповестяват по този начин е и в останалите здравни заведения.

Колкото до заканите против мен от страна на БЛС, то аз написах отговор на въпросите към мен и от там нататък нямаше последствия. Прокуратурата ме вика на разпит, отидох, само че по-късно нямам информация какво става.

Не се усещам като сатанизиран човек. Направих  и не преставам да върша това, което считам за вярно от здравна позиция. Ако се върне времето обратно, отново бих постъпил тъкмо по този начин.

Продължавам да настоявам и до момента, че носенето на маски е цялостна нелепост.  Маските ми наподобяват на халките, които се слагат на опитомените мечки. Епидемията следваше своя ход, без значение от ограниченията. Чух хубаво съпоставяне за тези, които се опитваха да ръководят болестта – че наподобяват на деца, които дирижират Виенската филхармония пред екраните на тв приемниците в домовете си. Пандемията докара до съществени загуби на правата и свободите на хората с благовидни предлози. Това би трябвало да спре, не може всеки регионален да продължава да постанова ограничавания и да упражнява медицински фашизъм.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР