Навръх професионалния си празник акушер-гинекологът извършил първата у нас операция

...
Навръх професионалния си празник акушер-гинекологът извършил първата у нас операция
Коментари Харесай

Младата лекарка, която прави операции на още неродени бебета

Навръх професионалния си празник акушер-гинекологът направил първата у нас интервенция на бебе до момента в който е в утробата на майката, е измежду петимата отличени с наградата млад доктор на годината. През последните 4 години лекар Петя Чавеева е избавила над 35 бебета с методите на феталната медицина и вътреутробната хирургия.

Емилия Стоянова забременява с близнаци. В четвъртия месец бебетата развиват затруднение.

доктор Петя Чавеева - акушер-гинеколог: Едното се къпе в огромно количество околоплодна течност. А другото в противен случай липсва при него тази течност. Това затруднение се показва с висока смъртност до 90%. Преждевременно раждане или вътреутробна гибел на двата плода, в случай че те не бъдат оперирани вътреутробно. Емилия Стоянова - пациент: Когато беше сполучлив момента за процедура едното бебе не беше се справило. И продължихме да следим другото бебенце с вярата да стигнем до финала.
В множеството случаи, когато се наложи вътреутробна интервенция лекар Чавеева съумява да избави бебето.

доктор Петя Чавеева - акушер-гинеколог: Нашите пациенти са на място, където ние не можем да ги направляваме. Ние работим посредством майка им. Имаш право на единствено един опит и това носи доста огромна отговорност. Емилия Стоянова - пациент: При нея това е призванието. Просто се усеща, когато индивида си прави работата с обич.
Признание за работата си лекар Чавеева получава и от сътрудниците си. Тя е измежду петимата медици определени от Лекарския съюз за млад доктор на 2018 година.

Въпреки, че е имала късмет да работи в чужбина, след образованието си лекар Чавеева е избрала да се върне у нас, тъй като счита,че България е едно положително място за развиване на младите лекари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР