Навръх Международния ден на мира вчера Владимир Путин обяви частична

...
Навръх Международния ден на мира вчера Владимир Путин обяви частична
Коментари Харесай

След речта на Путин: Какви са рисковете, ходовете и стратегиите на войната в Украйна - коментар на Камен Невенкин и Николай Кръстев

Навръх Международния ден на мира през вчерашния ден Владимир Путин разгласи частична военна готовност в Русия. Какво значи това за войната в Украйна на езика на дипломацията и какви са посланията в речта на съветския президент? По тематиката в " Денят стартира " разговаряхме с журналиста Николай Кръстев и специалиста по военна история Камен Невенкин.

По думите на Камен Невенкин това е следващият анонс, че популацията на Русия се готви за една дълга война. Мобилизацията ще бъде поетапна. В момента Путин си купува време. Не е ясно каква ще е зимата като климатични условия. Той изрази мнение, че съветският президент приготвя относително мощни бойни елементи за пролетно нахлуване. Отбеляза, че украинците са планували сходен ход. Прогнозира ескалация на сраженията.

Журналистът Николай Кръстев съобщи, че поради контранастъплението на украинската войска - възвръщането на Харковска област, съвсем половината от Донецка област, укрепяването на част от границата с Беларус и оттова с Русия, сподели новите цели на украинската войска за възобновяване на статуквото отпреди 24 февруари. Не изключи опцията да бъде оповестена цялостна готовност до месец - месец и половина като част от инструментариума, който Кремъл ще наложи. Кръстев акцентира, че евентуално ще се ускори напрежението с Украйна и със страните от НАТО.

Невенкин е безапелационен, че най-силното оръжие, с което Русия разполага, не са ракети и танкове, а агитация.

Мобилизираните ще идват в Украйна на части и това няма да са единствено хора, които ще водят война на предната линия. Ходът на войната няма да бъде изменен в бърз порядък.

Според Кръстев оповестеният от Кремъл ход демонстрира изнервеност на военното и политическото управление там. Обясни, че митингите в Русия демонстрират, че хората са изрично срещу войната и не желаят да взимат присъединяване във военни дейности. Освен това децата на елита ще се укрият, където могат в Западна Европа. Това, на което ставаме очевидци, е усилване на психическото напрежение.

Целият диалог вижте във видеото.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР