Навръх 60-годишния си юбилей Българска федерация по хандбал реши, че

...
Навръх 60-годишния си юбилей Българска федерация по хандбал реши, че
Коментари Харесай

България възражда мъжкия си национален отбор по хандбал

Навръх 60-годишния си празник Българска федерация по хандбал реши, че през януари 2019 ще участваме в квалификациите за Европейското състезание при мъжете. В най-скоро време ще бъде избран треньорския състав, както и разширения тим от играчи. За последно нашият отбор взе участие с националната фланелка през 2012 година, когато отпадна в първата фаза на пресявките преди шампионата.

Жребият за кваликациите ще бъде теглен на 27 септември във Виена, като тогава ще станат известни противниците на България и програмата за мачовете по пътя към Евро 2022, което ще бъде в Унгария и Словакия.

Междувременно у нас към този момент стартира новия сезон на мъжкото ни състезание, като първенците от Локомотив (Варна) разгромиха НСА с 41:21. Сребърните медалисти Добруджа също потеглиха с победа над Локомотив (Горна Оряховица) с 30:25. Спартак (Варна) се наложи в морското дерби над Фрегата (Бургас) с 33:29, а Чардафон ( Габрово) и Пирин 64 (Гоце Делчев) изиграха необикновен мач в зала “Орловец” и приключиха наедно 21:21. В последната среща от програмата на 1-ия кръг Осъм (Ловеч) надигра като посетител Левски (гр. Левски) с 36:18.

Републиканското състезание при дамите стартира на 6 октомври.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР