Навръх 6-ти септември, Съединението на България, най-голямата колекция от оригинални

...
Навръх 6-ти септември, Съединението на България, най-голямата колекция от оригинални
Коментари Харесай

Най-голямата колекция от мачови фланелки „оживява“ на Bulgarian Football Shirts

Навръх 6-ти септември, Съединението на България, най-голямата сбирка от истински мачови екипи, представяна в миналото у нас – над 600 достоверни фланелки, „ оживява “ на bulgarianfootballshirts.com. Единствената по рода си онлайн експозиция ще ви придвижи на едно дълго и вълнуващо странствуване в носталгичния свят на футболните ни мемоари. Ще се докоснете до някои скъпи реликви от българския и международния футбол, носещи духа на времето и принадлежали на плеяда митове на най-великата игра.

Създателите на платформата са водени от идеята, че вдъхновяващите образци от близкото и далечно минало не трябва да падат жертви на забвението. Напротив, те са заслужили почтено място и безконечен кей в паметта на поколенията, с цел да въздигат и основават идващите спортни герои на България.

Мисията на Bulgarian Football Shirts е да запознае необятната публика с някои от най-ценните реликви от славното ни футболно недавно. Експозицията показва за първи път на едно място достоверни екипи на България от шест от общо седемте ѝ участия на международни шампионати.

Сайтът „ вдъхва “ нов живот на фланелките на Васил Методиев от Англия’66, на Димитър Пенев от Мексико’70, на Божил Колев от Германия’74, на Георги Димитров от Мексико’86, на Петър Хубчев, Емил Костадинов, Даниел Боримиров и Велко Йотов от САЩ’94, както и на Христо Стоичков, Илиан Илиев, Милен Петков и Радостин Кишишев от Франция’98. Ще си спомним за великия и непрежалим Трифон Иванов и Евро’96, а със Здравко Здравков и Росен Кирилов ще се върнем до последното ни присъединяване на огромен конгрес – Евро 2004 в Португалия.

Челно място в сбирката заемат още екипи на Кирил Ивков от квалификациите за Европейското състезание през 1980 година, на Пламен Николов от великата успеха с 2:0 над Франция през 1985 година, на Йордан Лечков от квалификациите за Мондиал’94, на Любослав Пенев и Красимир Балъков от дуелите, пратили ни на еврофиналите на Албиона, както и на редица други славни национали.

Ицо, Любо, Бала и другите звезди от 80-те и 90-те, дружно с поколението на Бербо, Стенли и Мартин, ще ни насочат на една спираща дъха обиколка из Европа и света, белязана с голям брой велики достижения, шампионски трофеи, финали, голове, върхове, само че най-много мигове, с които да се гордеем и до през днешния ден.

Bulgarian Football Shirts е нещо доста повече от една невероятна експозиция! Bulgarian Football Shirts e едно незабравимо странствуване в богатата ни футболна история, което ще ви остави без мирис! Насладете му се…
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР