Навръх 1 май вторият етап на кампанията Залесяваме активно“ предизвика

...
Навръх 1 май вторият етап на кампанията Залесяваме активно“ предизвика
Коментари Харесай

Доброволци засадиха за ден 4000 дръвчета край София |

Навръх 1 май вторият стадий на акцията „ Залесяваме интензивно “ провокира над 300 доброволци да се включат в зеленото предизвикателство на Нестле България и да поддържат с персонален труд плана „ Новата гора край София-2 “ на Столична община.

Така Нестле България продължава осъществяването на световния ангажимент на компанията да засади 200 000 000 дръвчета до 2030 година - в регионите, от които набира първични материали. Само у нас компанията употребява в производството си 2 500 тона родна пшеница.

Представители на управлението на Нестле България, чиновници и стотици доброволци, дружно с министъра на околната среда и водите Борислав Сандов, засадиха близо 4 000 дъбови фиданки, като удвоиха резултатите от първата акция на Лазаровден. Инициативата е част от партньорството на компанията по плана „ Новата гора край София-2 “ на Столична община. Медийни сътрудници са OFFNews.bg и форумът OFFRoad-Bulgaria.com.

„ Обикновено всички хора в живота си имаме проект Б за обстановките, обаче планетата ни проект Б няма. Затова имам вяра, че бъдещето на планетата е значимо за всеки от нас и с персоналния си образец зависи да оставим нещо потребно и стабилно за децата си и поколенията напред. Точно това показахме дружно на 1 май – ние като виновен бизнес, стотиците доброволци, които доведоха децата си и им подариха освен паметен ден, само че и урок за бъдещето и по какъв начин да го съхраняват, представителите на Столична община, кметът на регион „ Нови Искър “ и кметът на село Негован, самият министър на околната среда и водите също се подреди измежду доброволците. Така се случва бъдещето “, разяснява Нели Ангелова, шеф „ Комуникации “, Нестле, Югоизточен пазар.

„ Залесяваме интензивно “ на Нестле България е дълготраен ангажимент на компанията, който ще продължи през годините и с други сходни начинания в цялата страна. Компанията интензивно ще работи за основаване на устойчиви партньорства по посока на залесяване и следваща грижа с всички заинтригувани организации и институции.

В рамките на този залесителен сезон, с изключение на засаждането на 10 000 фиданки в „ Новата гора края София “, Нестле България ще продължи партньорството си със Столична община като ще засади кестени и липи в градската част на столицата.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР