Наводнения засегнаха Южна Италия след обилни валежи в неделния ден,

...
Наводнения засегнаха Южна Италия след обилни валежи в неделния ден,
Коментари Харесай

Наводнения в Южна Италия след проливни дъждове

Наводнения засегнаха Южна Италия след значителни превалявания в неделния ден, осведоми БНР. Щетите занапред ще се пресмятат. В същото време изригна вулканът на остров Стромболи, близо до остров Сицилия.
На остров Сицилия край Месина в границите на 3 часа се изля необикновен проливен дъжд съпроводен от гръмотевична стихия. Падналият дъжд от 250 мм на квадратен метър извади от коритата потоци, образуваха се свлачища, някои селища останаха изолирани.
Подобна бе картината в провинцията на град Катандзаро в област Калабрия. Там също се наводниха приземни етажи, улици и паркирани коли,  пороите засипаха пътищата с тиня и скални парчета. Голямо терзание провокира земетресение от 4,6 по Рихтер в архипелага на островите Еолие.
Сред тях е и остров Стромболи, където вулканът изригна. Част от кратерът му се откъсна и дружно с лавата се изсипа в морето. От това последва  цунами с талази от метър и половина, което незабавно активизира Гражданска отбрана.
От там по-късно бе обявено, че жертви няма, а единствено незначителни вреди. Архипелагът на островите Еолие е от вулканичен темперамент, някои от които са настоящи. Намира се близо до Сицилия.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР