Наводнения след поройни дъждове днес отнеха живота на най-малко 44

...
Наводнения след поройни дъждове днес отнеха живота на най-малко 44
Коментари Харесай

Десетки жертви след мащабни наводнения в Индонезия

Наводнения след поройни дъждове през днешния ден лишиха живота на минимум 44 души на индонезийския остров Флорес, девет души са потърпевши, а петима са изчезнали, съобщи Ройтерс.
В прилежащата страна Източен Тимор се оповестява трима починали. На остров Флорес са потърпевши 49 фамилии, заяви представителят на организацията за справяне с бедствия.

Десетки къщи са залени от тиня в село Ламанеле, а домовете на хората в източната част на острова са отнесени от наводненията, добави представителят. На остров Адонара, източно от Флорес е паднал мост, а спасителите работят под пороен дъжд, при плевел вятър и високи талази.

В Източен Тимор измежду осем починали при земно срутване в покрайнините на столицата Дили е двегодишно дете, оповестиха очевидци за Ройтерс. Електроснабдяването е прекратено, а президентският замък е наводнен след почналите късно нощес поройни дъждове, съпроводени със мощен вятър.

Клипове в обществените медии демонстрират рухнали здания и коли, залени от придошлите води.
Индонезийската метеорологична организация заяви, че тропически циклон наближава междуостровното море Саву сред южната част на индонезийската провинция Нуса Тенгара и северния бряг на Източен Тимор и предизвести за продължаващи превалявания и ветрове.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР