Наводнената Венеция се готви за ново покачване на водите днес,

...
Наводнената Венеция се готви за ново покачване на водите днес,
Коментари Харесай

Наводнена Венеция се готви за ново покачване на водното ниво

Наводнената Венеция се готви за ново повишаване на водите през днешния ден, предадоха Франс прес и АНСА. Според венецианския Център за прогнози и данни за приливите и отливите към 13 ч. локално време водното ниво се чака да се повиши оптимално до 160 сантиметра, след което водата ще се отдръпна до планувано минимално равнище 30 сантиметра в 21,20 ч., последвано от планувано оптимално равнище от 100 сантиметра в 3,15 ч. на 18 ноември.

За на следващия ден по обед се предвиждат оптимални 100 сантиметра повишаване, последвани от спад и ново повишаване до 110 сантиметра през нощта, а за вторник по обед се предвиждат оптимални 90 сантиметра.

Вчера италианският народен футболен тим посети града, с цел да изрази взаимност с жителите му.

Венеция има 50 000 поданици и годишно е посещавана от 36 милиона туристи, от които 90 % са чужденци. Градът е издигнат върху 118 острова, множеството от които изкуствени, и върху пилони и е заплашен от поглъщане. Венеция е потъвала с 30 сантиметра за един век.

Според министъра на околната среда Серджо Коста уязвимостта на града се е засилила от по този начин наречената "тропикализацията " на климата, водеща до интензивни дъждове и мощни ветрове и свързвана с световното стопляне. Еколози обаче укоряват и разширението на огромното промишлено пристанище в Маргера, ситуирано против Венеция, и непрекъснато преминаващите в региона огромни круизни кораби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР