Навършват се 15 години от основаването на фондацията и постигнатото

...
Навършват се 15 години от основаването на фондацията и постигнатото
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Демокрацията е невъзможна без жизнен граждански сектор

" Навършват се 15 години от основаването на фондацията и постигнатото е докоснало живота в България. Защо ние се грижим за гражданското общество? Защо то е значимо за нас? Защото една народна власт е невероятно да съществува без витален цивилен бранш. "

Това съобщи посланикът на Съединени американски щати Херо Мустафа, съобщи БГНЕС.

Херо Мустафа акцентира, че гражданското общество се намесва там, където в действителност има нужда, то е изиграло голяма роля в българското общество, като означи приноса на българските възрожденци, приноса за избавяне на българските евреи, както и още доста други образци, в това число поддръжката за украинските бежанци. " Станахме очевидци на значително опити за заплашване на гражданското общество ", означи американският дипломат и добави, че поддържа активността на Антикорупционния фонд, макар акциите по оклеветяване.

" Събрали сме се тук, с цел да обсъдим значителната роля на гражданското общество за една народна власт. Българското гражданско общество попълняше неналичията през последните години. Гражданското общество сме всички ние ", сподели президентът на Фондация " Америка за България " Нанси Шилър.

Фондация " Америка за България " и посолствата на Германия, Испания, Швейцария и Съединени американски щати откриха събитие в чест на гражданските организации в България.

Директорът на Българския център за нестопанско право Надя Шабани посочи, че борбите на българското гражданско общество са битката против корупцията, самостоятелната правосъдна система, даване на повече права на хората с увреждания, по-добра обществена политика и така нататък " Едно проспериращо общество може да се случи единствено с присъединяване на гражданското общество. Всички изследвания демонстрират, че на хората в България им пука за гражданското общество ", добави Шабани.

Испанският дипломат Алехандро Поланко Мата изясни, че колкото по-силен е един цивилен бранш, толкоз по-голяма е демокрацията в една страна. " Устойчивост на туризма може да способства за интеграция тук-там, за опазване на популацията там, където следим мощно понижаване. Устойчивият туризъм разрешава да се запазят традициите и полезностите ", счита той и добави, че в България един от главните проблеми е демографията, само че в същото време с това в страната ни има и доста благоприятни условия за развиване.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР