Навални нямаше право да участва в предизборната кампания поради присъда,

...
Навални нямаше право да участва в предизборната кампания поради присъда,
Коментари Харесай

Навални критикува 7-те съперници на Путин

Навални нямаше право да взе участие в предизборната акция заради присъда, която мнозина считат за политически стимулирана. Той прикани последователите си да не гласоподават поради липса на каквото и да било действително съревнование на днешните избори, които президентът Владимир Путин се чака да завоюва с лекост.

"В изборния ден нормално би трябвало да искаш да кажеш "Аз гласувах ", само че в реалност съм тук, с цел да ви кажа, че аз не отидох да гласоподавам ", съобщи Навални във видеопослание, качено в Ютюб.

Той насочи рецензии към седемте противници на Путин, че не са изразили митинг поради гласоподаване с повече от една бюлетина и други нередности.

"Подобни претенденти не са почтени за гласа ви ", добави той в блога си.

Собчак: Гласувайте!

Опозиционната кандидатка за президент на Русия Ксения Собчак упражни през днешния ден правото си на глас и прикани критиците на президента Владимир Путин да гласоподават, вместо да бойкотират изборите, заяви Асошиейтед прес.
Тя изрази противоречие с протеста на вота, към който прикани опозиционерът Алексей Навални. "
"Всеки % допълнително " за Путин се дължи на тези, които отхвърлят или не си вършат труда да гласоподават, съобщи тя и прикани критиците на Путин да се обединят.
Някои критици считат, че Собчак се употребява с безмълвната поддръжка на Кремъл, за може изборите да наподобяват по-демократични. Тя твърдо отхвърля. Собчак бе единственият кандидат-президент, който по време на акцията подлагаше на критика Путин, който се чака да завоюва с огромна поддръжка още един шестгодишен мандат.

34% дали своят вот до 12 часа

Руснаците през днешния ден гласоподават за президент и евентуалният победител ще бъде досегашният държавен глава Владимир Путин. Опозицията твърди, че има нарушавания, чиято цел е да се узакони избор, който не крие изненади, посредством мощно активизиране, съобщи Франс прес.
Путин, който е на 65 години, и още веднъж е в изострен спор със Запада този път поради отравянето на Сергей Скрипал във Англия, евентуално ще завоюва без усложнение четвърти мандат и ще остане на поста си до 2024 година, показва Агенция Франс Прес.
Според Избирателната комисия общата интензивност на гласоподавателите към 12:00 часа московско време е била 34,72 на 100.

Руската съпротива и една неправителствена организация обявиха, че са установили над 1000 нередности по време на днешния избор в Русия, имайки поради най-много увеличението на интензивността.

Неправителствената организация "Голос ", която се е специализирала в наблюдаването на избори и афишира нередностите на уеб страницата си, е изброила 1839 нарушавания като тапи на урни, случаи на неведнъж гласоподаване и възпрепятстване на работата на наблюдаващите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР